Ελλάδα: Τέλος τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα από Γερμανία

Η εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από Γερμανία είναι πλέον ασύμφορη, μιας και δεν υπάρχουν φθηνές προτάσεις στην αγορά και οι τιμές έχουν φτάσει αυτές των καινούριων αυτοκινήτων.

Αρκετοί συμπατριώτες μας προτιμούσαν να αγοράσουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Γερμανία, καθώς η προσφορά ήταν μεγάλη και οι εκπτώσεις γενναίες, με αποτέλεσμα να κάνουν την “δουλειά” τους εύκολα και πιο οικονομικά.

Ποια είναι καλύτερη εφαρμογή ταξί στη Γερμανία: Η σύγκρισή μας

Η έλλειψη όμως μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πλήττει και την Γερμανία και οι συνέπειες είναι οι ίδιες με την Ελλάδα: μεγάλη αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η μέση τιμή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τριετίας, αυξήθηκε περισσότερο από 30% σε διάστημα ενός έτους.

Η άνοδος αυτή είναι λίγο πιο έντονη σε ό,τι αφορά τα πετρελαιοκίνητα, αφού φτάνει κοντά στο 32%.

Αυτό σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο που πωλούνταν πριν από 12 μήνες στα 15.000 ευρώ, τώρα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ.

Όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, ο αριθμός των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που διατίθενται προς πώληση δεν αρκεί για να καλύψει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές.

Μια αγοραστική ζήτηση που έχει αυξηθεί κατακόρυφα, επειδή πολλοί υποψήφιοι πελάτες προτιμούν πλέον, δεδομένων των χρόνων παράδοσης στα περισσότερα νέα αυτοκίνητα, να στραφούν σε μεταχειρισμένα.

Αυτό όμως είναι παγίδα, μιας και οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν φτάσει αυτές των καινούριων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να κρίνεται ως ασύμφορη η εισαγωγή μεταχειρισμένου από τη Γερμανία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.