Ελληνικά γράμματα δίνει στις παραλλαγές του κορωνοϊού ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ προτρέπει τις εθνικές αρχές και τα Μέσα Ενημέρωσης της κάθε χώρας να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις νέες ονομασίες.

Ελληνικά γράμματα αποφάσισε να δώσει στις παραλλαγές του κορωνοϊού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Και αυτό γιατί οι επιστημονικές ονομασίες που δίνονται είναι δύσκολες για τον κόσμο και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Με αυτό τον τρόπο θέλουν οι ειδικοί να αποφύγουν και τους στιγματισμούς λόγω της πανδημίας, όπως συνέβη με την Κίνα που θεωρείται ότι είναι υπεύθυνη για την διασπορά του ιού και έχουν σημειωθεί και επιθέσεις σε βάρος ατόμων ασιατικής καταγωγής!

Φυσικά οι επιστημονικές ονομασίες θα παραμείνουν και τα ελληνικά γράμματα θα αφορούν τους τόπους που εμφανίστηκαν οι παραλλαγές του κορωνοϊού. Η παραλλαγή B.1.1.7, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ονομάζεται «Άλφα» (Alpha).

Η παραλλαγή Β.1.351, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, ονομάζεται «Βήτα» (Beta) και η παραλλαγή P.1, που εντοπίστηκε στη Βραζιλία, «Γάμμα» (Gamma).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δώσει δύο διαφορετικές ονομασίες στις ξεχωριστές υποκατηγορίες της παραλλαγής B.1.617, η οποία πλήττει την Ινδία: η B.1.617.2 γίνεται έτσι «Δέλτα» (Delta) και η B.1.617.1 «Κάπα» (Kappa).

Επίσης ο ΠΟΥ προτρέπει τις εθνικές αρχές και τα Μέσα Ενημέρωσης της κάθε χώρας να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις νέες ονομασίες.

Πηγή: www.newsbreak.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.