Η Ελληνική Κυβέρνηση κλείνει ελληνικό σχολείο στη Γερμανία

Γεώργιος Σαμαρίδης

Updated on:

Η Ελληνική Κυβέρνηση κλείνει ελληνικό σχολείο στη Γερμανία

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και λίγο πριν εκπνεύσει η σχολική χρονιά στη Γερμανία, το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να κλείσει το 2ο Δημοτικό σχολείο Μονάχου “Πυθαγόρας” και να το συγχωνεύσει με άλλα ελληνικά σχολεία της πόλης, βάζοντας ένα πικρό τέλος στον Γολγοθά των γονέων που δεν γνώριζαν τι θα απογίνειτο μέλλον των παιδιών τους.

Για μία ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει σκληρή στάση και απαξίωση ως προς την εκπαίδευση στην ομογένεια (μετά το φιάσκο με το ελληνικό σχολείο στο Berg am Laim), ενημερώνοντας τους γονείς λίγες ημέρες πριν κλείσουν οι σχολικές αίθουσες για τις καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς να τους δίνεται το δικαίωμα αφενός να αντιδράσουν και αφετέρου να έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν οι ίδιοι και τα παιδιά για την επικείμενη αλλαγή.

Φυσικά προκύπτει και θέμα ετοιμότητας για την νέα σχολική χρονιά στα 2 σχολεία που θα υποδεχτούν τους μαθητές.

Ο λόγος του κλεισίματος του Πυθαγόρας;

(Τουλάχιστον ότι είναι γνωστό…) Παραπάνω από έξι μήνες ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, είχε ενημερώσει ότι δεν θα ανανέωνε την άδεια μίσθωσης με την Ελληνική Κυβέρνηση η οποία το γνώριζε χωρίς να προβεί σε αναζήτηση άλλου κτηρίου.

Τουτέστιν, κλείνει ένα ελληνικό σχολείο στην Ομογένεια, επειδή… δεν βρέθηκε κτήριο!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν:

Μπορεί να φιλοξενήσει το 1ο Δημοτικό και το 4ο Δημοτικό 100 παιδιά; Έχει γίνει η κατάλληλη μέριμνα/εργασίες για την νέα σχολική χρονιά; Γνώριζαν οι διοικήσεις των σχολείων ώστε να προετοιμασθούν για το άνοιγμα που θα γίνει το Σεπτέμβριο; Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι γονείς στα συνεχή αιτήματά τους για την (ειλημμένη) αυτή απόφαση;

Ανακοίνωση της διεύθυνσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου “Πυθαγόρας”

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε, ότι μετά από Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές/-τριες του σχολείου μας θα φοιτήσουν από το ερχόμενο σχολικό έτος 2023/24 στο 1ο και 4ο Δημοτικό σχολείο Μονάχου, συμφώνως με τον τόπο κατοικίας τους.

Ειδικότερα διευκρινίζουμε ότι:

Οι μαθητές/τριες που διαμένουν στις περιοχές Karlsfeld, Dachau, Allach – Untermenzing, Moosach, Röhrmoos και Heimhausen, θα φοιτήσουν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μονάχου «Αριστοτέλης».

Τα στοιχεία επικοινωνίας του 4ου Ε.Ι.Δ.Σ. Μονάχου είναι :
4ο Δημοτικό Σχολείο Μονάχου «Αριστοτέλης»
Edmund-Rumpler-Str. 9, 80939 München
Τηλ.: 089/14869677,
Email: griechische.schule4@hotmail.de
Web: blogs.sch.gr

Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές θα φοιτήσουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μονάχου

Τα στοιχεία επικοινωνίας του 1ου Ε.Ι.Δ.Σ. Μονάχου είναι:
1ο Δημοτικό Σχολείο Μονάχου
Hinterbärenbadstr. 71
81373 München
Τηλ.: 089/74 35 74 14,
Email: grthsi@hotmail.com

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Κατανοούμε ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να προκαλέσει ανησυχία σε σας και τα παιδιά σας, τα οποία θα γνωρίσουν ένα νέο περιβάλλον στο νέο σχολείο τους.

Θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας, καθώς η θετική σας στάση και υποστήριξη είναι βασική για την επιτυχή προσαρμογή τους.

Είμαστε σίγουροι, πως όλοι οι εκπαιδευτικοί θα παράσχουν στους μαθητές και μαθήτριές μας την υποστήριξη που χρειάζονται για να αισθανθούν άνετα και να προσαρμοστούν στις νέες αίθουσες, τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διευκολύνουμε την μετάβαση των παιδιών σας στα νέα Δημοτικά Σχολεία και να εξασφαλίσουμε μία ομαλή εκπαιδευτική πορεία για τα παιδιά σας.

Η μεταφορά των παιδιών προς και από το σχολείο, θα πραγματοποιείται με τα σχολικά λεωφορεία.

Οι διαδρομές, οι νέες στάσεις και οι ώρες επιβίβασης / αποβίβασης, θα κοινοποιηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, αλλά και στον κάθε ένα γονέα/κηδεμόνα ξεχωριστά, πριν τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, προκειμένου να προγραμματίσετε την καθημερινή μεταφορά των παιδιών σας με ασφάλεια και άνεση.

Επιπλέον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως εαν, για οποιονδήποτε λόγο, επιθυμείτε να φοιτήσει το παιδί σας σε άλλο σχολείο από αυτό που έχει οριστεί, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση και υπεύθυνη δήλωση στη Διεύθυνση του σχολείου μας έως το
αργότερο την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023.

Τα παραπάνω έντυπα θα τα βρείτε αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας. (ΕΝΤΥΠΑ- FORMULARE)

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι στην περίπτωση αυτή, το παιδί σας δεν θα δικαιούται δωρεάν μετακίνηση με τα σχολικά λεωφορεία και τα μέσα συγκοινωνίας.

Αντ’ αυτού, θα πρέπει να μεριμνήσετε εσείς οι ίδιοι για την μεταφορά του παιδιού σας προς και από το σχολείο.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και την συνεργασία σας. Είμαστε πεπεισμένοι πως με την συνεχή στήριξη σας οι μαθητές/-τριές μας θα έχουν μία ευχάριστη εκπαιδευτική πορεία στα νέα σχολεία.

Συνιστούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.

Από τη Διεύθυνση

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου “Πυθαγόρας”

Ο κύβος ερρίφθη. Το σχολείο μας κλείνει. Ή μάλλον μας το κλείνουν. Πριν 12 χρόνια τα δημοτικά του Μονάχου ήταν 5.

Εκλεισε το δημοτικό του Νταχάου και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο 2ο δημοτικό Πυθαγόρα, τώρα κλείνουν και το 2ο δημοτικό.

Άραγε θα έχει και συνέχεια; Η άποψη μας είναι πως, ναι! Η απαξίωση των ελληνικών σχολικών μονάδων του εξωτερικού απο την εκάστοτε κυβέρνηση και το εκάστοτε Υπουργείο Παιδείας είναι εμφανές.

Κάναμε οτι καλύτερο μπορούσαμε με υπομονή και επιμονή αλλά ο αγώνας μας ήταν άνισος.Το αίτημα των γονέων δεν γίνεται ΠΟΤΕ δεκτό.

Η θλίψη μας είναι μεγάλη.Ευχαριστούμε πολύ όσους ήταν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα.

Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή.

Η κεντρική φωτογραφία είναι από την χριστουγεννιάτικη γιορτή του “Πυθαγόρα” το 2022

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.