Ελληνική Πρεσβεία Ιταλία: Ανακοίνωση σχετικά με τα ταξίδια (διαμονή-Transit)

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη (Ιταλία) γνωστοποιεί ότι, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιταλικής Κυβέρνησης, όσοι σκοπεύουν να εισέλθουν στην Ιταλία:

(α) από τις 10.12.2020 έως και τις 20.12.2020, έχοντας διαμείνει ή πραγματοποιήσει διέλευση (transit) από την Ελλάδα εντός των προηγούμενων 14 ημερών, από την ημερομηνία άφιξής τους στην Ιταλία, οφείλουν να είναι εφοδιασμένοι κατά την επιβίβαση τους σε μέσο μεταφοράς προς την Ιταλία με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης ή εξέτασης αντιγόνων CoVID-19, με τη μέθοδο του επιχρίσματος, η οποία πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την προβλεπόμενη είσοδο σε ιταλικό έδαφος

(β) από τις 21.12.2020 έως και τις 06.01.2021, θα υποβάλλονται σε 14ήμερη αυτοαπομόνωση και παρακολούθηση (quarantena), χωρίς την υποχρέωση να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης ή εξέτασης αντιγόνων CoVID-19

(γ) από τις 07.01.2021 έως και τις 15.01.2021 και ευρίσκοντο στην Ελλάδα στο διάστημα 21.12.2020 έως και τις 06.01.2021, θα υποβάλλονται σε 14ήμερη αυτοαπομόνωση και παρακολούθηση, χωρίς την υποχρέωση να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης ή εξέτασης αντιγόνων CoVID-19.

Αυτή η παράγραφο αφορά τους περισσότερους Έλληνες της Γερμανίας που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο και κάνουν μόνο διέλευση (transit)

Τα ως άνω αναφερόμενα μέτρα δεν ισχύουν για όσους πραγματοποιούν διεύλευση από την Ιταλία (transit) με ιδιωτικό όχημα. Και τελικό προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 36 ώρες.

Πριν την εκπνοή των 36 ωρών θα πρέπει να έχουν βγει από την ιταλική επικράτεια. Διαφορετικά θα υποβληθούν σε 14ήμερη αυτοαπομόνωση και παρακολούθηση.

Σε κάθε μία από τις ως άνω περιπτώσεις υφίσταται η υποχρέωση συμπλήρωσης 2 εντύπων:

(α) υπεύθυνης δήλωσης (autodichiarazione), η οποία μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα της Ιταλικής Κυβέρνησης (ΕΔΩ)

και

(β) ειδικού διαδικτυακού εντύπου εντοπισμού επιβατών (Passenger Locator Form-PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα. (ΕΔΩ)

Σχετική πληροφόρηση έχει αναρτηθεί και στις ιστοσελίδες του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας (ΕΔΩ) και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα (ΕΔΩ)

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.