Έλον Μασκ: Το αινιγματικό του tweet στα ελληνικά

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη έκανε ένα αινιγματικό tweet στα ελληνικά.

Ένα tweet του Έλον Μασκ στα ελληνικά ήταν αρκετό ώστε όλοι να ανοίξουν τα λεξικά τους, ηλεκτρονικά και μη.

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη έκανε ένα αινιγματικό tweet στα ελληνικά γράφοντας απλά τη λέξη «διαλεκτική» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Καθώς δεν αναφέρει τίποτα άλλο, οι χρήστες του διάσημου κοινωνικού δικτύου προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε στο μυαλό του και γιατί χρησιμοποίησε την ελληνική γλώσσα.

Πάντως αν και αμφιβάλουμε πως οι περισσότεροι κατάλαβαν τι θέλει να πει, το tweet έχει πάνω από 3.300 retweets και πάνω από 32.000 likes.

Φυσικά, αρκετοί χρήστες κατέφυγαν στο Google Translate και κατόπιν στο λήμμα «Dialectics» της Wikipedia προκειμένου να καταφέρουν να βγάλουν άκρη, ενημερώνοντας κατόπιν τους άλλους σχολιαστές για την «τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντίθετων απόψεων».

Ενδιαφέρον είχαν όμως και οι θεωρίες πολλών χρηστών για τον λόγο που ο Μασκ πόσταρε αυτή τη λέξη, με κάποιους να την εκλαμβάνουν ως αναφορά στη σύγκρουση Ρωσίας- Ουκρανίας και άλλους να… τρολάρουν, λέγοντας ότι πρόκειται πιθανόν για το όνομα του επόμενου παιδιού του.

Τι είναι η διαλεκτική;

Για την ιστορία, η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση.

Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων.

Ο όρος αυτός από την αρχαιότητα αναφέρεται ειδικότερα στη λογική αμφισβήτηση, δηλαδή στην αρχική τέχνη του «διαλέγεσθαι» με ερωτήσεις και στη συνέχεια αποκρίσεις.

Λέγεται ότι πρώτος που δημιούργησε και εξάσκησε την τέχνη αυτή ήταν ο Ζήνων ο Ελεάτης, και την οποία στη συνέχεια ανέπτυξε ο Πλάτων.

Πηγή: in.gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης