Ελπίδες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άουγκσμπουργκ

Μεταξύ άγχους και ελπίδας: Ο ιατρικός διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Άουγκσμπουργκ, Michael Beyer, πιστεύει ότι είναι πιθανό η πανδημία να τελειώσει με τη μετάλλαξη Όμικρον. Παρόλα αυτά, ένα πέμπτο κύμα θα ωθούσε τις μονάδες εντατικής θεραπείας στα όριά τους.

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι ήδη πιο διαδεδομένη στη Γερμανία απ’ ό,τι είχε προηγουμένως υποτεθεί. Αυτό πιστεύει ο ιατρικός διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Άουγκσμπουργκ, καθηγητής Michael Beyer: “Ελπίζω ότι η συνολική πορεία θα είναι πιο ήπια”, λέει ο Beyer.

“Είχαμε δύο κρούσματα στην κλινική μέχρι στιγμής. Αλλά και τα δύο ανακαλύφθηκαν μάλλον τυχαία κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας και ήταν βασικά ασυμπτωματικά”.

Ελπίδα για την “ενδημική φάση” στη Γερμανία

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άουγκσμπουργκ, οι άνθρωποι βλέπουν το επικείμενο κύμα με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία πλευρά, ο Beyer ελπίζει ότι η μετάλλαξη του ιού θα μετατρέψει την πανδημία σε ενδημική φάση, δηλαδή ότι ο κορωνοϊός θα γίνει μια λιγότερο επικίνδυνη ασθένεια που κυκλοφορεί ετησίως.

“Αυτό θα μπορούσε να τερματίσει την πανδημία”, λέει ο Beyer. Από την άλλη πλευρά, το κύμα που απειλεί τώρα θα μπορούσε να θέσει και πάλι τα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, αφού ακόμη και με πιο ήπια κύματα, η μάζα των ασθενών θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι δυνατότητες εντατικής θεραπείας δεν επαρκούν.
Ακόμα πολύ μακριά από την κανονική λειτουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας

Ο κανόνας 2G δεν ισχύει για τα καταστήματα ένδυσης στη Βαυαρία

Συνεπώς, η μείωση των ασθενών εντατικής θεραπείας μετά τα Χριστούγεννα δεν χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθούν οι αναβληθείσες επεμβάσεις.

Αντίθετα, θα πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στις ομάδες εντατικής θεραπείας για να ανακάμψουν λίγο – και ενόψει του επικείμενου κύματος της μετάλλαξης

Όμικρον: “Αν μιλήσετε με τους ανθρώπους, πραγματικά κλαίνε”, δήλωσε ο Beyer σχετικά με την κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.