Ελβετία: 500 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε κόκκους καφέ

Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, η οποία βρισκόταν σε κοντέινερ με κόκκους καφέ, εντόπισαν οι ελβετικές αρχές που γνωστοποίησαν ότι το συγκεκριμένο φορτίο προορίζονταν για εργοστάσιο της Nespresso στο Ρομόν της δυτικής Ελβετίας.

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι το βράδυ της Δευτέρας οι υπάλληλοι του εργοστασίου της βρήκαν μια ποσότητα απροσδιόριστης λευκής ουσίας κατά την εκφόρτωση σάκων με κόκκους καφέ που είχαν μόλις φθάσει από τη Βραζιλία.

Για να εξακριβωθεί η σύσταση της «λευκής ουσίας» έγινε εργαστηριακή ανάλυση η οποία έδειξε ότι πρόκειται για κοκαΐνη, ενώ την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων ακολούθησε έρευνα σε άλλα πέντε εμπορευματοκιβώτια που είχαν φθάσει την ίδια ημέρα.

Η αστυνομία προέβη σε κατάσχεση ποσότητας μεγαλύτερης των 500 κιλών της συγκεκριμένης ουσίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κοκαΐνη που κατασχέθηκε ήταν «καθαρή» σε ποσοστό άνω του 80% και η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (48 εκατ. ευρώ).

«Φαίνεται ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά», σύμφωνα με την αστυνομία.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Nespresso διαβεβαιώνοντας το κοινό ότι «όλα τα προϊόντα μας είναι ασφαλή για χρήση και κατανάλωση, υπογραμμίζοντας ότι: «Η εν λόγω ουσία δεν ήρθε σε επαφή με οποιοδήποτε προϊόν μας ή εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε».

Πηγή: iEidiseis

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.