Ελβετία: Αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων αξίας 20 δις δολαρίων

Μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες πυρηνικών αποβλήτων θα κατασκευαστεί στην Ελβετία, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία

Μετά από 14 χρόνια συνεχών και λεπτομερών ερευνών, σημείο στην Ελβετία, στα βόρεια της Ζυρίχης κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία επιλέχθηκε για να κατασκευαστεί υπόγειος χώρος αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων συνολικής αξίας 20 δις δολαρίων!

Ο χώρος αυτός θα μπει σε πλήρη λειτουργία από το 2050 όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα ο Εθνικός Συνεταιρισμός για τη Διάθεση Ραδιενεργών Αποβλήτων και μετέδωσε το Reuters.

To σημείο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι το πλέον κατάλληλο από γεωλογικής πλευράς. Προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα και είναι σαφώς πιο ασφαλές σε σχέση με δύο άλλα που επίσης μελετήθηκαν διεξοδικά.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το τιτάνιο αυτό έργο “στο σημείο που επιλέξαμε ουσιαστικά ο χρόνος σταματά”.

Η κατασκευή θα αρχίσει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το 2034 εφόσον εγκριθεί από τους πολίτες σε σχετικό δημοψήφισμα όπως παραδοσιακά συμβαίνει στην Ελβετία για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Δεν έχει, τέλος, αποφασιστεί το ύψος των αποζημιώσεων για τις περιοχές που αναπόφευκτα θα πληγούν και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και γερμανικά εδάφη.

Πηγή: news247

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.