Ελβετία: Νέα ηλεκτρονική βινιέτα διαθέσιμη στο διαδίκτυο

Ελβετία: Νέα ηλεκτρονική βινιέτα διαθέσιμη στο διαδίκτυο

Η Ελβετία εισάγει την ηλεκτρονική βινιέτα για τους αυτοκινητόδρομους και τους εθνικούς δρόμους την 1η Αυγούστου. Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών διοδίων και έτσι μπορούν να τα παραγγείλουν οι τουρίστες.

  • Αρχικά, η ηλεκτρονική βινιέτα θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω μιας ελβετικής πύλης
  • Η ηλεκτρονική βινιέτα συμπληρώνει την αυτοκόλλητη βινιέτα και κοστίζει το ίδιο
  • Η αυτοκόλλητη έκδοση εξακολουθεί να διατίθεται από την ADAC

Την 1η Αυγούστου 2023 θα εισαχθεί στην Ελβετία το ηλεκτρονικό σήμα διοδίων αυτοκινητοδρόμων, η λεγόμενη ηλεκτρονική βινιέτα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους οδηγούς.

Για παράδειγμα, η αναζήτηση σημείων πώλησης για την αυτοκόλλητη βινιέτα και οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής στις συνοριακές διαβάσεις εξαλείφονται με την αγορά.

Επιπλέον, εάν σπάσει το παρμπρίζ, δεν χρειάζεται να περάσετε από τα ελβετικά τελωνεία για να προμηθευτείτε μια βινιέτα αντικατάστασης.

Αυτό δεν είναι απαραίτητο με τη νέα ηλεκτρονική βινιέτα. Υπάρχει όμως και μια παγίδα.

Η ελβετική ηλεκτρονική βινιέτα είναι διαθέσιμη εδώ…

Προς το παρόν, η νέα ηλεκτρονική βινιέτα μπορεί να αποκτηθεί μόνο μέσω μιας διαδικτυακής πύλης (e-vignette.ch) της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τελωνείων και Ασφάλειας Συνόρων (BAZG).

Μόνο τρεις πληροφορίες είναι σημαντικές για την αγορά:

  • Κατηγορία οχήματος
  • Χώρα ταξινόμησης
  • Αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος

Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξετε λογαριασμό χρήστη ή να εισαγάγετε προσωπικά στοιχεία. Η ηλεκτρονική βινιέτα μπορεί να πληρωθεί με πιστωτικές κάρτες, για παράδειγμα.

Οι έλεγχοι διενεργούνται στα σύνορα από το προσωπικό της BAZG και στη χώρα από την αστυνομία των καντονίων με τυχαίο έλεγχο των πινακίδων κυκλοφορίας.

Η ηλεκτρονική βινιέτα δεν αντικαθιστά την αυτοκόλλητη έκδοση

Η νέα ηλεκτρονική βινιέτα δεν θα αντικαταστήσει την προηγούμενη αυτοκόλλητη βινιέτα, η οποία διατίθεται από την ADAC εδώ και πολύ καιρό- και οι δύο εκδόσεις θα χρησιμοποιούνται παράλληλα.

Η τιμή δεν θα αλλάξει: και οι δύο βινιέτες θα συνεχίσουν να κοστίζουν εφάπαξ 40 ελβετικά φράγκα και θα ισχύουν για ένα έτος.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η πώληση αυτοκόλλητων βινιέτες θα διακοπεί μόνο όταν φτάσει σε ποσοστό μικρότερο του δέκα τοις εκατό.

Η αυτοκόλλητη βινιέτα εξακολουθεί να διατίθεται από την ADAC

Οι αυτοκόλλητες βινιέτες για την Αυστρία και την Ελβετία διατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ADAC ή στα γραφεία της ADAC.

Δεν είναι σαφές αν και πότε θα είναι διαθέσιμη εκεί και η νέα ελβετική ηλεκτρονική βινιέτα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.