Γερμανία: Εμπόδια στη σιδηροδρομική κυκλοφορία στην αρχή της εβδομάδας

Λόγω των σημαντικών ζημιών από την κακοκαιρία, οι επιβάτες των σιδηροδρόμων πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για σημαντικές ακυρώσεις στην αρχή της εβδομάδας.

Ιδιαίτερα ενόψει της επόμενης προαναγγελθείσας κακοκαιρίας “Αντωνία”, η Deutsche Bahn ζήτησε από τους επιβάτες την Κυριακή να ενημερωθούν για το αν το προγραμματισμένο ταξίδι τους είναι εφικτό. Αυτό ισχύει ιδίως για τους εργαζόμενους σε ώρες αιχμής.

Όσοι μπορούν να αναβάλουν το ταξίδι τους. Ο εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων Achim Stauß δήλωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής ότι προσπαθούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το επόμενο κύμα κακοκαιρίας.

Ο βορράς και τα βορειοανατολικά ιδίως επλήγησαν σοβαρά από τις ζημιές της τελευταίας κακοκαιρίας.

Δύο τρένα ICE επρόκειτο να ξεκινήσουν να εκτελούν και πάλι δρομολόγια μεταξύ Βερολίνου και Αμβούργου το βράδυ της Κυριακής, ενώ τρένα επρόκειτο να κυκλοφορήσουν και τη Δευτέρα.

“Επί του παρόντος μπορούμε να εκτελέσουμε περίπου τα τρία τέταρτα της υπεραστικής κυκλοφορίας”, δήλωσε ο Stauß.

Σύμφωνα με τον σιδηρόδρομο, συνολικά περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα του σιδηροδρομικού δικτύου δεν ήταν προσωρινά διαθέσιμα.

Περίπου 2.000 άτομα του προσωπικού έκτακτης ανάγκης εργάζονταν όλο το εικοσιτετράωρο για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και την επισκευή των εναέριων γραμμών.

Οι σιδηρόδρομοι αναμένουν επίσης καθυστερήσεις στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές τις επόμενες ημέρες.

Πολλές διαδρομές είναι ακόμη κλειστές και υπάρχουν καθυστερήσεις στα τμήματα που είναι ήδη και πάλι βατά.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.