Ο εμβολιασμός θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτικός από την 01.10.22

Μια γενική υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού από την ηλικία των 18 ετών θα μπορούσε – αν υπάρξει πλειοψηφία γι’ αυτό στη βουλή – να ισχύσει στη Γερμανία από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις ιδέες ορισμένων βουλευτών.

“Στόχος μας είναι να περάσει ο νόμος από τη βουλή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Μετά από μια περίοδο αρκετών μηνών για διαβουλεύσεις και συμπληρωματικούς εμβολιασμούς, η υποχρέωση εμβολιασμού θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου”, δήλωσε η πολιτικός του FDP Marie-Agnes Strack-Zimmermann στις εφημερίδες της Funke Mediengruppe.

Η Strack-Zimmermann ανήκει σε μια ομάδα βουλευτών του SPD, των Πρασίνων και του FDP που πιέζουν για υποχρεωτικό εμβολιασμό από την ηλικία των 18 ετών. Πρόσφατα έγιναν γνωστές όλο και περισσότερες λεπτομέρειες της πρότασής τους.

Σε ένα έγγραφο, η κοινοβουλευτική ομάδα υποστήριξε ότι η υποχρέωση εμβολιασμού θα πρέπει να εκπληρωθεί με τρεις εμβολιασμούς και να περιοριστεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους τους, να ζητούν την κατάσταση εμβολιασμού τους μέσω μιας πύλης εμβολιασμού και να την αποθηκεύουν.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.