Εμβολιάστηκε ο Söder ήδη κατά του κορωνοϊού; Fake news στο Facebook

Διάφορα κολάζ κοινοποιούνται στο Facebook και το Telegram, στα οποία ο Markus Söder φέρεται να εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού- αρκετές φορές μάλιστα πολύ νωρίς. Αλλά αυτά είναι απλά fake news.

Έχει ήδη εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder (CSU) κατά του κορωνοϊού; Όχι, βέβαια – αν και αυτό ισχυρίζεται το Facebook και το Telegram.

Στα κοινωνικά δίκτυα, τα κολάζ κυκλοφορούν στις σχετικές ομάδες, δείχνοντας ότι ο Söder εμβολιάστηκε – και φέρεται να έχει κάθε εμβόλιο που κυκλοφορεί στην αγορά.

Τι ισχύει: Οι εικόνες δείχνουν τον Markus Söder ο οποίος εμβολιάζεται

Ωστόσο, όχι κατά του Covid-19, αλλά και κατά άλλων ασθενειών, όπως η γρίπη.

Ο Söder εμβολιάζεται τακτικά, κατά προτίμηση δημοσίως από την πρώην Υπουργό Υγείας του Melanie Huml, η οποία είναι η ίδια γιατρός.

Όλες οι εικόνες στο κολάζ μπορούν ακόμη και να χρονολογηθούν και να εντοπιστούν με ακρίβεια: Η πρώτη εικόνα είναι από τον Μάιο του 2020, την οποία ο ίδιος Söder σχολίασε με τις λέξεις: “Επιλέξτε τον εμβολιασμό με την Υπουργό Υγείας της Βαυαρίας Melanie Huml”.

Η δεύτερη εικόνα είναι από το 2019, την οποία μοιράστηκε ο Söder στο Facebook. “Εμβολιασμός κατά της γρίπης: Η γρίπη συχνά υποτιμάται και μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Από την άλλη πλευρά, ο εμβολιασμός προσφέρει καλή βασική προστασία κάθε χρόνο. Επομένως, η σύστασή μου: Εμβολιαστείτε τώρα!” Οι υπόλοιπες εικόνες προέρχονται επίσης από τέτοιους εμβολιασμούς κατά της γρίπης.

Πρέπει να είναι σαφές ότι ο Söder μπορεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού – αλλά μόνο όταν είναι η σειρά του σύμφωνα με την κρατική ιεράρχηση του εμβολιασμού.

Ως πρωθυπουργός, ο Söder ανήκει στην κατηγορία ατόμων με υψηλότερη προτεραιότητα σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα εμβολιασμού. Αναμένεται να είναι η σειρά του κατά τις αρχές του καλοκαιριού.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.