Ένα ATM δέχεται καθημερινά επίθεση στη Γερμανία

Η ανατίναξη αυτόματων ταμειακών μηχανών στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 40% από το 2019 και υπολογίζεται ότι ένα ΑΤΜ δέχεται επίθεση καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αύξηση στις επιθέσεις αυτές οδηγούν κατοίκους να προσπαθούν να αφαιρέσουν αυτές τις μηχανές από κατοικημένες περιοχές και ειδικά όταν οι τράπεζες στεγάζονται στα ισόγεια πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διαθέτει 53.000 μηχανές ATM, ένας δυσανάλογα ψηλός αριθμός που αντανακλά την προτίμηση των Γερμανών για μετρητά και όχι για τραπεζικές κάρτες.

Στην πόλη Ratingen μόλις 70 χιλιόμετρα από τα ολλανδικά σύνορα οι αρχές εκτιμούν ότι συμμορίες από την Ολλανδία ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτές σε ΑΤΜ.

Σε επιθέσεις το 2021 οι δράστες απέσπασαν συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ από 392 ΑΤΜ τις οποίες ανατίναξαν. Το 2022 οι επιθέσεις ανήλθαν σε 496.

Στο Ratingen έχουν καταγραφεί 47 περιστατικά μέχρι στιγμής το 2023.

Εν τω μεταξύ, η συχνότητα των επιθέσεων σε ΑΤΜ μειώνεται στην Ολλανδία, εν μέρει λόγω μέτρων ασφαλείας.

Η ολλανδική αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 500 άνδρες μέλη συμμοριών ευθύνονται για τις επιθέσεις.

Πρόσφατα εισαγγελείς στη Φρανκφούρτη απήγγειλαν κατηγορίες σε έξι Ολλανδούς πολίτες για πρόκληση εκρήξεων, κλοπές και υλικές ζημιές.

Στη Γερμανία, περίπου το 60% των καθημερινών αγορών πληρώνονται σε μετρητά, σύμφωνα με μελέτη της Bundesbank.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης