Ένα ιστορικό εκκλησάκι κάηκε στο κέντρο του Μονάχου

Newsroom

Φωτιά σε αίθουσα συναυλιών του Ντόρτμουντ: 1 νεκρός

Τη δεκαετία του 1950, ο Ρώσος ερημίτης Τιμοφέι Βασίλιεβιτς Προκόροφ είχε χτίσει ανεξάρτητα την Εκκλησία της Ειρήνης. Στο εσωτερικό της υπήρχαν πολυάριθμες εικόνες.

Η Εκκλησία Ειρήνης Ανατολής-Δύσης στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου κάηκε ολοσχερώς το βράδυ της Κυριακής.

Κανένα άτομο δεν τραυματίστηκε. Δεν υπήρχαν ενδείξεις εμπρησμού ανακοίνωσε η αστυνομία. Προηγουμένως, ένας ερευνητής εμπρησμού είχε αρχίσει να ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η αιτία της πυρκαγιάς εικάζεται ότι είναι ένα τεχνικό ελάττωμα στα ηλεκτρονικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό του κτιρίου της εκκλησίας.

Πληροφορίες σχετικά με το ύψος των ζημιών δεν μπορούσαν ακόμη να δοθούν. Ωστόσο, η απώλεια άυλων περιουσιακών στοιχείων είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική αξία του κτιρίου.

Το παρεκκλήσι, που ονομάζεται επίσης Εκκλησία του Πατέρα Τιμοφέι, ήταν ένα κτίριο που ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1950.

Ο Timofei Vasilyevich Prokhorov (†110) έζησε στην Εκκλησία της Ειρήνης στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μέχρι το 2004, με την “ανοχή” των αρχών.

Στο εσωτερικό της εκκλησίας υπήρχαν πολυάριθμες εικόνες.

Η πυρκαγιά προκάλεσε επίσης ζημιές σε δέντρα και γραμμή ηλεκτροδότησης

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές και δέντρα και μια γραμμή ηλεκτροδότησης. Δεν υπήρξαν θύματα.

Νωρίς το πρωί, η πυροσβεστική εξακολουθούσε να σβήνει τα τελευταία κάρβουνα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η περιοχή όπου βρισκόταν το εκκλησάκι είναι ελεύθερα προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή.

Το καλοκαιρινό φεστιβάλ “Tollwood” θα πραγματοποιηθεί εκεί από τις 16 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου 2023.

Η Εκκλησία του αψήφησε ακόμη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο πατέρας Timofej και η σύζυγός του εγκαταστάθηκαν στο Oberwiesenfeld το 1952 – στην περιοχή που αργότερα θα γινόταν το Ολυμπιακό Πάρκο.

Από τα συντρίμμια του πολέμου έχτισαν ένα μικρό σπίτι, ένα παρεκκλήσι και αργότερα μια μικρή εκκλησία.

Για δεκαετίες, οι δυο τους ζούσαν στο σπίτι τους, που χτίστηκε χωρίς άδεια, με τη σιωπηλή συγκατάθεση των δημοτικών αρχών.

Όταν έπρεπε να εκκενώσουν τον χώρο για την κατασκευή των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων στα τέλη της δεκαετίας του 1960, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Μονάχου το απέτρεψαν.

Η ολυμπιακή εγκατάσταση σχεδιάστηκε λίγο βορειότερα.

Η μικρή εκκλησία ονομάστηκε στη συνέχεια Εκκλησία Ειρήνης Ανατολής-Δύσης και θεωρήθηκε πραγματικό ορόσημο. Τώρα, δυστυχώς, είναι μάλλον παρελθόν.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης