Το ένα τρίτο των πολιτών στη Βαυαρία φοβάται έλλειψη χρημάτων

Σύμφωνα με αντιπροσωπευτική έρευνα του ινστιτούτου έρευνας κοινής γνώμης και αγοράς GMS, το ένα τρίτο των πολιτών στη Βαυαρία φοβάται ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να ζήσει λόγω του πληθωρισμού και των αυξημένων τιμών της ενέργειας – παρά την αποταμίευση και την έλλειψη πόρων.

Συνολικά, οι άνθρωποι είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον. Έτσι, το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ήταν μάλλον ανήσυχο και μόνο το 14% δήλωσε ότι κοιτούσε μάλλον μπροστά με αυτοπεποίθηση.

Εκτός από τις ανησυχίες για τα οικονομικά, οι άνθρωποι ανησυχούν ιδιαίτερα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

27% εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία ή ότι η Γερμανία θα εμπλακεί στον πόλεμο.

Η πανδημία Corona έχει περάσει μάλλον στο παρασκήνιο, όπως δείχνει η έρευνα της GMS που έγινε για λογαριασμό της “17:30 Sat.1 Bayern”: το 11% των ερωτηθέντων ανέφερε ως κύρια ανησυχία το γεγονός ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει μια άλλη επικίνδυνη παραλλαγή του ιού.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει να χάνει την εύνοια των ψηφοφόρων

Το 69% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένοι με αυτό, σε σύγκριση με το 63% τον Σεπτέμβριο και το 59% τον Ιούνιο.

Περισσότεροι είναι επίσης δυσαρεστημένοι με το έργο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς (SPD), 66% (Σεπτέμβριος: 62%). Σύμφωνα με την έρευνα, το 29% ήταν ικανοποιημένο από την Scholz (Σεπτέμβριος: 34%).

Περίπου ένα χρόνο πριν από τις εκλογές στο κρατίδιο της Βαυαρίας, η ισχνή πλειοψηφία του 51% είναι ικανοποιημένη από το έργο της κυβέρνησης του Ζέντερ, σε σύγκριση με το 57% τον Σεπτέμβριο.

Συνολικά, το 43% ήταν δυσαρεστημένο (Σεπτέμβριος: 40%). Παρόμοια είναι η τάση και στην εκτίμηση του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU). Για το 52% είναι καλός πρωθυπουργός (Σεπτέμβριος: 56%), το 43% δεν το πιστεύει (Σεπτέμβριος: 40%).

Αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή, οι Βαυαροί θα αποφάσιζαν ως εξής: το 39% θα ψήφιζε το CSU, το 18% τους Πράσινους, το 13% το AfD, το 10% τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους, το 9% το SPD, το 4% το FDP, το 2% το Κόμμα της Αριστεράς και το 5% άλλους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.