Νωρίτερα η έναρξη της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Ντούισμπουργκ

44 ημέρες πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, η πόλη του Ντούισμπουργκ ανοίγει την Πέμπτη τη χριστουγεννιάτικη αγορά της στο κέντρο της πόλης

Μελομακάρονα στα σούπερ μάρκετ εδώ και εβδομάδες, τώρα και κούπες με ζεστό κρασί στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων.

Η περιοχή του Ρουρ μπαίνει νωρίς στο πνεύμα των Χριστουγέννων

44 ημέρες πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, η πόλη του Ντούισμπουργκ ανοίγει την Πέμπτη τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά της στο κέντρο της πόλης.

Για μια χριστουγεννιάτικη αγορά μεγάλης κλίμακας, όπως αυτή της πόλης του Ρήνου και του Ρουρ, αυτό γίνεται νωρίτερα από ποτέ – μία ημέρα πριν από την Ημέρα του Αγίου Μαρτίνου ή την έναρξη της περιόδου του καρναβαλιού (11 Νοεμβρίου).

Φυσικά, μικρότερες αγορές, όπως η “City-X-Mas” στην Opernplatz της Φρανκφούρτης, το Winter World στην Potsdamer Platz του Βερολίνου ή το Winter Village του Bayreuth ανοίγουν ακόμη και τον Οκτώβριο.

Στην περιοχή Steele του Έσσεν λειτουργεί αγορά από τις 3 Νοεμβρίου, στο Αμβούργο η Wandsbeker Winterzauber από τις 4 Νοεμβρίου, όπως και η αγορά στο Βερολίνο-Lichtenberg.

Πολλές αγορές είναι επίσης ανοιχτές νωρίτερα στη Γερμανία

Συνολικά, υπάρχει επίσης μια τάση να μην κλείνουν πλέον οι αγορές πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά να παραμένουν ανοιχτές μεταξύ των ετών ή ακόμη και μέχρι τον Ιανουάριο.

Μετά τις αποτυχίες της κρίσης της Corona, οι χριστουγεννιάτικες αγορές αντιμετωπίζουν φέτος την ενεργειακή κρίση.

Πολλά έχουν ανακοινώσει πιο αποδοτικό ή λιγότερο φωτισμό, καθώς και μερικές φορές μικρότερο ημερήσιο ωράριο λειτουργίας.

Σύμφωνα με αντιπροσωπευτική έρευνα της YouGov, οι δυνητικοί επισκέπτες των χριστουγεννιάτικων αγορών αποδέχονται καλά αυτές τις αλλαγές.

Όταν ρωτήθηκαν αν οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό ή λιγότερο πιθανό να επισκεφθούν μια χριστουγεννιάτικη αγορά σε περιόδους ενεργειακής κρίσης, με λιγότερα φώτα και άλλους περιορισμούς, το 20 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησε ότι ήταν ακόμη πιο πιθανό να την επισκεφθεί.

Για το 52% εξακολουθεί να είναι πιθανό, ενώ για το 18% είναι λιγότερο πιθανό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.