Εξοικονόμηση: Η Νυρεμβέργη κλείνει τρία κλειστά κολυμβητήρια

Η πόλη της Νυρεμβέργης κλείνει προσωρινά τρεις από τις τέσσερις εσωτερικές πισίνες της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια. Αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τη δημοτική επιχείρηση κοινής ωφέλειας NürnbergBad.

Παράλληλα, η περίοδος κολύμβησης στις υπαίθριες πισίνες της Νυρεμβέργης θα παραταθεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας απαιτεί σημαντικά μέτρα λιτότητας. “Πρέπει να προετοιμαστούμε εγκαίρως για πιθανούς περιορισμούς στην παροχή φυσικού αερίου”, δήλωσε ο δήμαρχος της Νυρεμβέργης Marcus König.

Η Νυρεμβέργη κλείνει τρία κλειστά κολυμβητήρια

Τα εσωτερικά και εξωτερικά κολυμβητήρια της Νυρεμβέργης χρειάζονται 9,4 εκατομμύρια κιλοβατώρες τηλεθέρμανσης και περίπου 800.000 κιλοβατώρες φυσικού αερίου ετησίως.

Κλείνοντας τις πισίνες για 72 ημέρες, η NürnbergBad απελευθερώνει ενέργεια θέρμανσης για 383 νοικοκυριά ή περίπου 1500 άτομα στην πόλη, καθώς και ηλεκτρική ενέργεια για 789 νοικοκυριά ή 3100 άτομα.

Δεδομένου ότι οι εξωτερικές πισίνες λειτουργούν επίσης επί του παρόντος χωρίς πρόσθετη θέρμανση, είναι δυνατή η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας 1,3 γιγαβατωρών.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.