Ενισχύεται η επιρροή της Ακροδεξιάς στη Γερμανία

Ολοένα και πιο απειλητικός γίνεται ο πολιτικός εξτρεμισμός στη Γερμανία, με τους οπαδούς του –στην πλειονότητά τους ακροδεξιοί– να εμπνέονται από την παραπληροφόρηση και να είναι πιο πρόθυμοι από ποτέ να καταφύγουν στη βία, σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας της χώρας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος κατέγραψε 33.476 αδικήματα με πολιτικά κίνητρα το 2021, καθώς και αύξηση τη τάξης του 10% σε βίαια εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα.

«Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός παραμένει η μεγαλύτερη εξτρεμιστική απειλή για τη χώρα μας. Διαπιστώνουμε στον χώρο αυτό μεγάλη ανοχή της βίας», είπε από το βήμα της Μπούντεσταγκ η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ.

Το ναζιστικό παρελθόν της χώρας έχει προσδώσει σε πολλούς Γερμανούς έντονο αίσθημα ευθύνης για την εκρίζωση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Τόμας Χάλτενβανγκ, υπογράμμισε ότι η παραπληροφόρηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προβολή και την επιτυχία κάθε εξτρεμιστικής δραστηριότητας.

Την ίδια στιγμή, το γερμανικό κοινό μοιάζει να έχει αποκτήσει αποτελεσματική ανοσία στη ρωσική προπαγάνδα, που προωθεί το Κρεμλίνο για να στηρίξει την εισβολή στην Ουκρανία.

33.900 άτομα

Ο αριθμός ακροδεξιών ακτιβιστών έφθασε τις 33.900 το 2021, αριθμός ελάχιστα αυξημένος σε σχέση με αυτόν του 2020.

Η μικρή αυτή αύξηση αποδίδεται στο κίνημα αντίδρασης κατά των περιοριστικών μέτρων με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών.

Μικρή ενίσχυση σημείωσε και ο ακροαριστερός εξτρεμισμός, με 34.700 μέλη ακραίων οργανώσεων να δραστηριοποιούνται στη Γερμανία.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.