Η Ένωση Πόλεων και Δήμων στη Γερμανία προειδοποιεί για Blackout

Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος εκτεταμένων διακοπών ρεύματος στη Γερμανία αυτόν τον χειμώνα; Ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων θεωρεί το σενάριο αυτό ρεαλιστικό.

Ενόψει των αβεβαιοτήτων στον ενεργειακό εφοδιασμό, η Γερμανική Ένωση Πόλεων και Δήμων ζήτησε την ισχυρότερη επέκταση της πολιτικής προστασίας από καταστροφές.

“Ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος είναι πραγματικός”, δήλωσε ο Gerd Landsberg, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων και Δήμων, στην εφημερίδα “Welt am Sonntag”.

Η προστασία από καταστροφές πρέπει να βελτιωθεί στη Γερμανία

Κατά τη γνώμη του, η προετοιμασία για πραγματικές καταστάσεις κρίσης πρέπει να βελτιωθεί.

“Γι’ αυτό πρέπει να επεκτείνουμε πολύ πιο εντατικά την πολιτική προστασία από καταστροφές”, δήλωσε στην εφημερίδα. Μέχρι στιγμής, είπε, η Γερμανία δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένη.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε αναγνωρίσει την κατάσταση, αλλά δεν ενεργούσε επαρκώς.

Ο Λάντσμπεργκ προειδοποίησε για τον κίνδυνο “υπερφόρτωσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας – για παράδειγμα, εάν οι 650.000 θερμαντήρες που πωλήθηκαν φέτος τεθούν σε λειτουργία, σε περίπτωση που η παροχή αερίου διακοπεί”.

Αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, είπε.

Ο κόσμος στη Γερμανία πρέπει να εφοδιαστεί

Παρακάλεσε τους πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις συστάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με την ετοιμότητα για καταστροφές, σύμφωνα με τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να έχουν νερό και τρόφιμα στο σπίτι για αρκετές ημέρες, και επεσήμανε τις πιθανές συνέπειες μιας μεγάλης κλίμακας διακοπής ρεύματος.

“Τότε το νερό δεν θα τρέχει, δεν μπορείτε να γεμίσετε τη δεξαμενή σας, μετά από δύο ημέρες δεν μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο σενάριο”, δήλωσε ο Λάντσμπεργκ, σύμφωνα με την έκθεση.

Καγκελάριος Scholz: “Δεν υπάρχει έλλειψη ενέργειας στη Γερμανία”.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συζήτησης στην Μπούντεσταγκ την Τετάρτη, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) είχε διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνησή έχει προετοιμαστεί για τον επερχόμενο “χειμώνα των προκλήσεων”.

Επεσήμανε ότι, για παράδειγμα, έχει δημιουργηθεί η δυνατότητα να διατηρηθούν δύο πυρηνικοί σταθμοί σε εφεδρεία έκτακτης ανάγκης κατά την αλλαγή του έτους, “ώστε να μην υπάρξει ποτέ έλλειψη ενέργειας στη Γερμανία”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.