Ένταλμα σύλληψης για απατεώνα έμπορο μεταχειρισμένων ΙΧ

Ένα από τα εκατοντάδες θύματά του τον αναγνώρισε στη Γερμανία, όπου κάνει νέα… καριέρα. Ο επιτήδειος τράπηκε σε φυγή

Ένας έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Θήβα απασχολεί από το 2014 τις αρχές, καθώς έχει αποκομίσει εκατομμύρια ευρώ, εξαπατώντας εκατοντάδες ανυποψίαστους καταναλωτές. Τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση είναι ότι ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Ο… παλαιός γνώριμος των αρχών από τη Θήβα αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο κρούσμα απάτης στην ελληνική αγορά. Τα θύματά του ήταν εκατοντάδες και προέρχονταν από όλα τα μέρη της Ελλάδας .

Όπως σχολιάζουν αστυνομικές πηγές, ο εν λόγω απατεώνας σίγουρα αποτέλεσε «παράδειγμα» προς μίμηση για τον έμπορο από τα Δυτικά Προάστια και έναν ακόμα επιτήδειο από τα Νότια Προάστια.

Αυτό που ξεχωρίζει τον Θηβαίο επιτήδειο είναι ότι κατάφερνε να ξεφεύγει από τις Αρχές καθώς το ποσό που είχε καταχραστεί από τον κάθε ένα ανυποψίαστο καταναλωτή δεν υπερέβαινε τις 120.000 ευρώ οπότε και το αδίκημα ήταν πλημμέλημα και εκείνος κατάφερνε να κυκλοφορεί ελεύθερος ανοίγοντας και κλείνοντας νέα καταστήματα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Όμως το Διαδίκτυο έφερε κοντά τα θύματά του, τα οποία γνωρίστηκαν ψηφιακά και κατάφεραν να μαζευτούν περισσότερα από 20 θύματά, τα οποία και κατέθεσαν κοινή αγωγή και μήνυση, η οποία έκανε λόγο για ζημία μεγαλύτερη από 120.000 ευρώ οπότε και αυτομάτως το πλημμέλημα έγινε κακούργημα.

Νέα καριέρα στη Γερμανία

Από εκείνη τη στιγμή ο επιτήδειος έμπορος της Θήβας εξαφανίστηκε και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ενεργό ένταλμα σύλληψής του κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό και να ξεκινήσει μία καινούρια… καριέρα στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το Newsauto.gr, που επικαλείται τη μαρτυρία ενός από τα θύματα του εμπόρου της Θήβας, ο φυγόδικος βρίσκεται στη Γερμανία και εθεάθη σε κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ο απατεώνας, δηλαδή, πουλά και πάλι μεταχειρισμένα οχήματα, αυτή τη φορά στη Γερμανία.

Μάλιστα, όταν το θύμα αντίκρισε τον επιτήδειο έμπορο της Θήβας που του είχε «φάει» αρκετές χιλιάδες ευρώ δημιουργήθηκε ένα σοβαρό επεισόδιο το οποίο κατέληξε σε άτακτη φυγή του επιτήδειου εμπόρου προς άγνωστη κατεύθυνση…

Το θύμα του επιτήδειου διηγείται για το… συναπάντημα με τον απατεώνα

«Πρόσφατα είχα επισκεφθεί τη Γερμανία για να βρω κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και να το εισάγω στην Ελλάδα.

Μεταξύ των καταστημάτων εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μπήκα και σε κάποιο κατάστημα όπου αντίκρισα τον άνθρωπο που μου είχε «φάει» πάνω από 10.000 ευρώ για να μου φέρει κάποιο όχημα από την Γερμανία ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων της Θήβας!

Αμέσως μόλις τον αντίκρισα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και ήμουν έτοιμος να εκραγώ.

Εκείνος αρχικά δεν με είχε αναγνωρίσει αλλά μόλις με πλησίασε και αντιλήφθηκε ποιος ήμουν αρχικά προσπάθησε να με κατευνάσει ισχυριζόμενος ότι δεν είναι ο έμπορος από τη Θήβα και όταν οι τόνοι ανέβηκαν περαιτέρω άρχισε να τρέχει, μπήκε σε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την επόμενη ημέρα ξαναπέρασα από το κατάστημα αλλά ο επιτήδειος έμπορος της Θήβας ήταν άφαντος…

Ελπίζω σύντομα οι Αρχές να τον ανακαλύψουν ώστε να σταματήσει να εξαπατά ανυποψίαστους καταναλωτές και να πληρώσει για τις απατεωνιές που έκανε εναντίον τους!»

Πηγή: Η βραδυνή

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίεςΕιδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.