Έως 16.000 διαδηλωτές σε συγκεντρώσεις στη Νυρεμβέργη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, έως και 16.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην πόλη σε διάφορες μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων ήταν σε μια διαδήλωση των αρνητών της πολιτικής κατά της πανδημίας – μόνο εδώ συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10.000.

Άλλα 2.500 άτομα συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το AfD. Στην αντιδιαδήλωση της αριστερής παράταξης συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, ενώ άλλα 1.000 άτομα συμμετείχαν στη λεγόμενη “ανθρώπινη αλυσίδα για την ανθρωπότητα”.

Η αστυνομία έμεινε ικανοποιημένη μετά το τέλος των διαδηλώσεων – όλα κύλησαν σε μεγάλο βαθμό χωρίς προβλήματα. Κατέγραψαν δώδεκα μικροπαραβάσεις, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.

Ο δήμαρχος König εξέφρασε την ανακούφισή του σε συνέντευξή του στο BR: κατάφεραν να κρατήσουν όλες τις ομάδες χωριστά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση της κατάστασης.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.