Επεκτείνονται οι έλεγχοι στα γεμρανοαυστριακά σύνορα

Ο Υπουργός Εσωτερικών συζήτησε την τρέχουσα κατάσταση των προσφύγων με εκπροσώπους των δημοτικών οργανώσεων. Η ανάγκη για δράση είναι μεγάλη.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ μίλησε για την κατάσταση των προσφύγων στη Γερμανία, εστιάζοντας κυρίως στους ανθρώπους που προέρχονται από την Ουκρανία.

Μίλησε για τρομακτικά εγκλήματα που διέπραττε ο Πούτιν στην Ουκρανία. “Μαζί στη Γερμανία, έχουμε σώσει πολλές ζωές και έχουμε επιδείξει μεγάλη αλληλεγγύη”, είπε.

Μέχρι σήμερα, είπε, υπάρχει μεγάλη προθυμία για βοήθεια, παρά τα όσα επιβαρύνουν σήμερα τους ανθρώπους στη Γερμανία.

Οι πόλεις και οι δήμοι φέρουν το κύριο βάρος. Το υπουργείο παρείχε μεγάλη υποστήριξη. “Αυτό το ανθρωπιστικό κατόρθωμα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί όσο συνεχίζεται ο πόλεμος”.

Θα παρασχεθεί υποστήριξη με την τεχνική βοήθεια, είπε η ίδια, αλλά βοήθεια θα δοθεί και στην Ουκρανία με την κατασκευή χειμερινών καταφυγίων.

Faeser: “Πρέπει να χαράξουμε σαφείς γραμμές”.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διαθέτει άλλα 56 ακίνητα στα ομόσπονδα κρατίδια για τη φιλοξενία προσφύγων. Αυτό ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των ομόσπονδων κρατιδίων και των δήμων στο Βερολίνο.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 64.000 θέσεις έχουν ήδη διατεθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Πρόκειται να δημιουργηθεί μια κοινή ψηφιακή πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα επικοινωνούν περισσότερο μεταξύ τους εκεί. Κανείς δεν μπορεί να δει πόσοι ακόμη άνθρωποι θα φύγουν.

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου γενικά έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και η πίεση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αυξάνεται. “Γι’ αυτό πρέπει επίσης να χαράξουμε σαφή σύνορα”.

Οι συνοριακοί έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία θα παραταθούν και μετά τον Νοέμβριο.

Ο κανονισμός αυτός ισχύει για μισό έτος. Οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, εξήγησε ο Faeser. Βρισκόταν σε επαφή με την Τσεχική Δημοκρατία και την Αυστρία.

Την Παρασκευή, η Σερβία θα συζητηθεί λεπτομερέστερα. “Η Σερβία πρέπει να προσαρμόσει τους κανόνες της για τις θεωρήσεις εισόδου σε αυτούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Σε αυτή την κρίση, είπε, πρέπει να υπάρξει σύνδεση, “πέρα από όλα τα σύνορα, προς το συμφέρον της χώρας μας”.

Οι πόλεις πιέζουν για συναντήσεις εδώ και εβδομάδες

Μπροστά στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων, εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των κρατιδίων και των τοπικών κυβερνήσεων συναντήθηκαν στο Βερολίνο για να συζητήσουν τη δίκαιη κατανομή των βαρών και τους τρόπους μείωσης των μη εγκεκριμένων εισόδων.

Στις συνομιλίες στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη συμμετείχε η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών Faeser, κορυφαία στελέχη των κορυφαίων δημοτικών ενώσεων καθώς και αρκετοί υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων. Οι πόλεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, ιδίως, πίεζαν για μια τέτοια συνάντηση εδώ και εβδομάδες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.