Το επίδομα τέκνων θα αυξηθεί στα 250 ευρώ στη Γερμανία

Οι οικογένειες στη Γερμανία μπορούν να περιμένουν περισσότερα επιδόματα τέκνων από το επόμενο έτος. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της κυβέρνησης του φωτεινού σηματοδότη συμφώνησαν σε ένα ποσό 250 ευρώ που θα καταβάλλεται για κάθε παιδί από τον Ιανουάριο.

Δηλαδή 31 ευρώ περισσότερα από ό,τι σήμερα για τα δύο πρώτα παιδιά.

Ο συνασπισμός θέλει να αυξήσει το επίδομα παιδιού το επόμενο έτος περισσότερο από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Οι πολιτικοί του SPD, των Πρασίνων και του FDP στην Μπούντεσταγκ συμφώνησαν σε μια αύξηση στα ενιαία 250 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2023, η οποία θα σήμαινε αύξηση 31 ευρώ για τα δύο πρώτα παιδιά. Η Μπούντεσταγκ αναμένεται να ψηφίσει τα σχέδια ήδη από αύριο Πέμπτη.

Μέρος του “Νόμου περί αντιστάθμισης του πληθωρισμού”

Υπήρχαν ήδη σχέδια για την αύξηση των επιδομάτων τέκνων λόγω του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης – τα τρία πρώτα παιδιά θα έπαιρναν 237 ευρώ το μήνα.

Η συμφωνία σημαίνει ότι η αύξηση θα είναι τώρα ακόμη μεγαλύτερη. Η Κυβέρνηση του “φωτεινού σηματοδότη” ανεβάζει την επιβάρυνση των οικογενειών ένα σκαλί πιο ψηλά”, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Rolf Mützenich.

Ειδικά για τις οικογένειες με μικρά και μεσαία εισοδήματα, αυτό σημαίνει μια σημαντική πρόσθετη μηνιαία ελάφρυνση.

Επί του παρόντος 219 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί

Επί του παρόντος, το επίδομα τέκνων είναι 219 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Το τρίτο παιδί λαμβάνει 225 ευρώ, το τέταρτο και κάθε επιπλέον παιδί 250 ευρώ.

Η συμφωνία για την καταβολή ενός ενιαίου ποσού 250 ευρώ στο μέλλον αποτελεί μέρος της συμφωνίας για τον λεγόμενο νόμο περί αντιστάθμισης του πληθωρισμού.

Με αυτόν τον νόμο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner υποσχέθηκε φορολογικές ελαφρύνσεις συνολικού ύψους 45,1 δισεκατομμυρίων για τα έτη 2023 και 2024.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης