Επιφυλακτικός ο δήμαρχος του Βερολίνου για χαλάρωση των μέτρων

Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) δήμαρχος και κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην γερμανική πρωτεύουσα.

Από την πορεία της επιδημίας θα εξαρτηθεί η προγραμματισμένη διοργάνωση της Berlinale για το κοινό το καλοκαίρι.

“Τώρα ο δείκτης θετικότητας είναι μεν 100,8, θα πρέπει όμως να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα τις επόμενες μέρες, για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε σε ποια κατεύθυνση εξελίσσεται πραγματικά η κατάσταση με τον κορονοϊό.

H Γερουσία (κυβέρνηση) του κρατιδίου θα συζητήσει την Τρίτη πιθανά βήματα έναρξης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην πρωτεύουσα”, δήλωσε σήμερα ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος και κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Μιχαελ Μιούλερ στο τοπικό ραδιόφωνο Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, RBB.

“Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί τις επόμενες ημέρες μια απόφαση και για τις υπαίθριες προβολές ταινιών με κοινό, τις οποίες έχει προγραμματίσει το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Berlinale για τον Ιούνιο.

Έχουμε τώρα μια ομοσπονδιακή νομοθεσία την οποία πρέπει να τηρούμε. Η ελευθερία που υπήρχε πριν, έχει τώρα σαφώς περιορισθεί.

Ως εκ τούτου πρέπει να καταστεί σαφές ότι παραμένει σημαντικό να βοηθήσουμε τώρα όλοι για να μειωθεί πραγματικά ο αριθμός των κρουσμάτων, ώστε να μπορέσουμε να πούμε στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής νομοθεσίας ότι η μία ή η άλλη διοργάνωση είναι εφικτή ξανά”, πρόσθεσε ο Μιούλερ.

Για την Πεντηκοστή (των Καθολικών και Διαμαρτυρομένων – 24 Μαΐου), ανακοίνωσε ότι θα αναζητηθεί μια λύση με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου (το οποίο περιβάλλει το Βερολίνο) και για τον τομέα της εστίασης.

Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι τότε, και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε, ώστε ο δείκτης θετικότητας στο Βερολίνο να βρεθεί σαφώς κάτω από 100″.

Σχετικά με το θέμα της στρατηγικής των εμβολιασμών είπε: “Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο να πρέπει να διαχειριστούμε την περιορισμένη διαθεσιμότητα εμβολίων, αυτή την ανεπάρκεια. Υπάρχουν υποσχέσεις για παραδόσεις εμβολίων τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Έχω γίνει όμως προσεκτικός μετά την εμπειρία των τελευταίων μηνών. Ελπίζω πάντως ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από το Βερολίνο τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.