Επικεφαλής ιατρικού συλλόγου: Τέλος στην καταγραφή κρουσμάτων;

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, οι αριθμοί στη Βαυαρία δεν δείχνουν την πραγματική κατάσταση πανδημίας εδώ και αρκετό καιρό.

Αντί να αναφέρουν κάθε περιστατικό, οι υγειονομικές αρχές θα πρέπει επομένως να αφιερωθούν σε άλλα καθήκοντα, λέει ο επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου της Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας.

Σύμφωνα με τον Andreas Kaunzner, επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της Βαυαρίας, τα γραφεία υγείας δεν θα πρέπει πλέον να καταγράφουν κάθε κρούσμα.

“Προσωπικά, θα ήμουν ευτυχής αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους πιο αποτελεσματικά”, δήλωσε ο Kaunzner στην Deutsche Presse-Agentur. “Για το σκοπό αυτό, θα ήταν σημαντικό να δοθεί έμφαση σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι χρονίως πάσχοντες”.

Μια εθνική καταγραφή θα ήταν κατά βάση λογική, αλλά προς το παρόν δεν είναι απλώς εφικτή για τις αρχές.

Πολλά από τα 76 γραφεία υγείας στη Βαυαρία αδυνατούν ήδη να ανταποκριθούν στις αναφορές των λοιμώξεων στην περιοχή ευθύνης τους, δήλωσε ο Kaunzner.

Λόγω των πολλών κρουσμάτων, η ανίχνευση επαφών δεν ήταν δυνατή εδώ και αρκετό καιρό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.