Περιοχές που επηρεάζονται από Lockdown στη Βαυαρία (24.11)

Από την Τετάρτη, 24.11.2021, σε πόλεις και περιφέρειες της Βαυαρίας με επταήμερο δείκτη επίπτωσης άνω του 1.000 θα ισχύει Lockdown – αυστηρότερα μέτρα. Επί του παρόντος, πρόκειται για εννέα περιφέρειες στην Κάτω Βαυαρία και την Άνω Βαυαρία.

Διαβάστε εδώ τι σημαίνει αυτό και ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αυτό σημαίνει ότι: τα εστιατόρια, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι πρέπει να κλείσουν, όλες οι εκδηλώσεις απαγορεύονται. Οι κομμωτές, τα στούντιο τατουάζ και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών που σχετίζονται με το σώμα δεν θα επιτρέπεται να εργάζονται. Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Markus Söder την Παρασκευή.

Παιδικοί σταθμοί, σχολεία, πανεπιστήμια και εμπόριο στη Βαυαρία

Οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοικτά. Τα κολέγια και τα πανεπιστήμια μπορούν να προσφέρουν μόνο ψηφιακά μαθήματα μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το λιανικό εμπόριο θα παραμείνει ανοιχτό, αλλά θα πρέπει να παρέχονται 20 τετραγωνικά μέτρα χώρου πώλησης ανά πελάτη.

Περιοχές που επηρεάζονται από Lockdown στη Βαυαρία

Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, οι ακόλουθες εννέα βαυαρικές περιφέρειες στην Κάτω και την Άνω Βαυαρία επηρεάζονται από το lockdown:

  1. Freyung-Grafenau (δείκτης 1.569,8)
  2. Rottal-Inn (δείκτης 1.426,9)
  3. Landshut (δείκτης 1.157,6)
  4. Berchtesgadener Land (δείκτης 1.150,2)
  5. Mühldorf a. Inn (δείκτης 1.128,1)
  6. Traunstein (δείκτης 1.121,2)
  7. Regen (δείκτης 1.028,3)
  8. Deggendorf (δείκτης 1.004,4)
  9. Dingolfing-Landau (δείκτης 1.001,6)

Οι περιφέρειες Rosenheim (979,3), Passau (971,8) και Altötting (939,5) δεν θα επηρεαστούν επί του παρόντος. Εάν οι δείκτες τους αυξηθούν επίσης πάνω από 1.000 μέχρι την Τετάρτη, τότε το lockdown θα ισχύσει και εδώ.

Περίοδος χάριτος στη Βαυαρία

Μόλις τα περιστατικά πέσουν κάτω από 1.000 για πέντε συνεχόμενες ημέρες, αίρεται το lockdown της εκάστοτε περιοχής. Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα υπάρξει επίσης περίοδος χάριτος για τις περιφέρειες που υπερβαίνουν το όριο του 1.000.

Οι κανονισμοί θα ισχύουν προς το παρόν έως τις 15 Δεκεμβρίου. Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου θα αποφασιστεί αντίστοιχα επί του θέματος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.