Γερμανία: Επίσημη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής για το Φ.Α

Οι πελάτες φυσικού αερίου στη Γερμανία μπορούν να περιμένουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης ήδη από τον Δεκέμβριο. Το μέτρο αποσκοπεί στο να γεφυρώσει το χρονικό διάστημα μέχρι να τεθεί σε ισχύ το φρένο στην τιμή του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά τον ερχόμενο Μάρτιο. Για το σκοπό αυτό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την εφάπαξ πληρωμή δισεκατομμυρίων για τους πελάτες φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της “έκτακτης ενίσχυσης” τον Δεκέμβριο, οι καταναλωτές δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τη συμφωνημένη προκαταβολή ή δόση.

Κόστος: περίπου εννέα δισεκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με έγγραφο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει ότι η έκτακτη βοήθεια θα κοστίσει περίπου εννέα δισεκατομμύρια ευρώ. Η φορολογία έχει καταργηθεί, μεταξύ άλλων λόγω του γραφειοκρατικού φόρτου.

Για τις μισθώσεις προβλέπονται τα εξής: Σύμφωνα με την DPA, η ελάφρυνση του ιδιοκτήτη πρόκειται να μετακυλιστεί στους ενοικιαστές με την κατάσταση λειτουργικού κόστους για το 2022. Οι ενοικιαστές που έχουν ήδη καταβάλει αυξημένες προκαταβολές για τις λειτουργικές δαπάνες από την άνοιξη του 2022 απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ποσού της αύξησης τον Δεκέμβριο.

Στην περίπτωση νέων συμβάσεων, μπορεί να υποτεθεί ότι έχουν ήδη συμφωνηθεί προκαταβολές προσαρμοσμένες στο τρέχον ενεργειακό κόστος, αναφέρεται. “Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής της προκαταβολής τον Δεκέμβριο του 2022 σε σταθερό ποσό”.

Το Bundesrat πρέπει ακόμη να συμφωνήσει

Το αντίστοιχο σχέδιο νόμου για την “επείγουσα βοήθεια” εισέρχεται τώρα σε κοινοβουλευτικές διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με την DPA, η Μπούντεσταγκ αναμένεται να το εγκρίνει στις 10 και 11 Νοεμβρίου, ενώ το Bundesrat στις 11 Νοεμβρίου – για το οποίο θα χρειαστεί ειδική συνεδρίαση.

Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, οι διαδικασίες και οι κανονισμοί για τον προσδιορισμό του ποσού της έκπτωσης πρέπει να είναι σαφείς.

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, οι προμηθευτές πρέπει να καθορίσουν το ποσό που θα επιστραφεί.

Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, οι λεπτομέρειες της έκτακτης ενίσχυσης του Δεκεμβρίου θα πρέπει να είναι γνωστές στις ιστοσελίδες των προμηθευτών φυσικού αερίου.

Την 1η Δεκεμβρίου, οι προμηθευτές θα λάβουν την επιστροφή των δόσεων από το κράτος.

Η έκτακτη βοήθεια προορίζεται να γεφυρώσει το κενό μέχρι την εισαγωγή του φρένου στην τιμή του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά τον Μάρτιο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ωστόσο, στοχεύει στην αναδρομική ανακούφιση από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με έγγραφο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό είναι ανοιχτό.

Οι προμηθευτές είχαν καταστήσει σαφές ότι δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί φρένο στην τιμή του φυσικού αερίου πριν από τον Μάρτιο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.