Επισκόπηση: Τι αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Βαυαρίας;

Όλοι οι νέοι κανονισμοί από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου για τη Βαυαρία με μια ματιά. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τους ακόλουθους κανόνες για τη Βαυαρία:

Το lockdown παρατείνεται έως τις 7 Μαρτίου

Τα ακόλουθα ισχύουν από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

1. Περαιτέρω ανοίγματα θα γίνουν μόνο τον Μάρτιο και εφόσον ο δείκτης επίπτωσης είναι σταθερά κάτω από 35 (σταθερή σημαίνει η τιμή τουλάχιστον 3 ημερών).

Στη συνέχεια, το λιανικό εμπόριο, τα μουσεία και οι γκαλερί, καθώς και εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα θα μπορούν να ανοίξουν ξανά υπό όρους υγιεινής.

2. Τα κομμωτήρια επιτρέπεται να ανοίξουν από την 1η Μαρτίου.

3. Τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα θα ανοίξουν εν μέρει από τις 22 Φεβρουαρίου – υποχρεωτική η χρήση μάσκας – συνιστώνται χειρουργικές μάσκες.

Για όλες τις τάξεις που αποφοιτούν, εναλλακτική διδασκαλία και μόνο εάν ο δείκτης επίπτωσης της περιοχής είναι κάτω από 100.

Δημοτικά σχολεία από τις 22 Φεβρουαρίου με εναλλακτική διδασκαλία και μόνο εάν ο δείκτης επίπτωσης της περιοχής είναι κάτω από 100.

Τα Förderschulen θα προσφέρουν επίσης εναλλακτική διδασκαλία με συχνότητα κάτω των 100. Τα παιδικά κέντρα θα ανοίξουν όταν η συχνότητα είναι κάτω των 100.

Όλες οι άλλες τάξεις παραμένουν στην εξ αποστάσεως μάθηση. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις και οι βαθμίδες 5 και 6 στη συνέχεια. Το πότε δεν είναι ακόμα σαφές.

4. Οι σχολές οδηγών μπορούν να ανοίξουν ξανά από τις 22 Φεβρουαρίου υπό τήρηση των μέτρων υγιεινής.

5. Οι περιορισμοί επαφής θα διατηρηθούν όπως πριν (νοικοκυριό συν ένα επιπλέον άτομο).

6. Η νυχτερινή απαγόρευση ισχύει μόνο σε περιοχές με συχνότητα από 100 και άνω – και τότε μεταξύ 10 μ.μ. έως 5 π.μ.

7. Απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2 στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα.

8. Αποφυγή περιττών ταξιδιών.

9. Τηλεργασία όπου αυτή είναι δυνατή ή η απαίτηση χρήσης μάσκας στο χώρο εργασίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.