Επισκόπηση των νέων μέτρων εισόδου στη Γερμανία

Ποιες είναι οι περιοχές κινδύνου, πού ανήκει η Ελλάδα και από πότε θα επιβάλλεται η καραντίνα κατά την είσοδο στη Γερμανία;

ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

Για να λάβετε αποδεικτικό εξέτασης στο εξωτερικό, είναι δυνατά τα γρήγορα τεστ από επαγγελματίες ή τα εργαστηριακά τεστ PCR, τα οποία πρέπει να πληρωθούν από εσάς. Τα γρήγορα τεστ επιτρέπεται να διενεργούνται το πολύ 48 ώρες πριν από την είσοδο στη Γερμανία, ενώ τα πιο ακριβά τεστ PCR το πολύ 72 ώρες.

Σε περιοχές μετάλλαξης του ιού, η προθεσμία για τα γρήγορα τεστ μειώνεται σε 24 ώρες. Το πιστοποιητικό μπορεί να είναι στα γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά ή ισπανικά – ψηφιακά ή σε χαρτί. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων δεν θα γίνονται δεκτά έντυπα αποδεικτικά που έχουν φωτογραφηθεί με κινητό τηλέφωνο.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Στο μέλλον, θα υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες αντί για τρεις: Περιοχές υψηλού κινδύνου και περιοχές μετάλλαξης του ιού. Οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Μία ένδειξη: ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης είναι “σημαντικά μεγαλύτερος του 100”. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες, όπως τα ποσοστά τεστ και οι κλινικές περιπτώσεις.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι απλή περιοχή κινδύνου, όπου ακόμα δεν επιβάλλεται καραντίνα, εφόσον οι ταξιδιώτες προσκομίσουν αρνητικό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Επισκόπηση των νέων μέτρων εισόδου στη Γερμανία

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Για τις περιοχές υψηλού κινδύνου προβλέπεται ότι τα μη εμβολιασμένα και μη αναρρωμένα άτομα θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες μετά την επιστροφή τους, η οποία μπορεί να τερματιστεί με αρνητικό τεστ το νωρίτερο την πέμπτη ημέρα. Μια αρχικά προβλεπόμενη απαίτηση για τεστ PCR απορρίφθηκε.

Για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, η καραντίνα λήγει γενικά μετά την πέμπτη ημέρα από την είσοδο. Κατά την επιστροφή από περιοχές μετάλλαξης του ιού, προβλέπονται 14 ημέρες καραντίνας.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Ο κανονισμός προβλέπει ειδικούς κανονισμούς, μεταξύ άλλων, για τους επαγγελματίες μετακινούμενους στα σύνορα και για τα σύντομα ταξίδια σε μεθοριακή κυκλοφορία με παραμονή μικρότερη των 24 ωρών.

Για αυτούς, η υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικών θα πρέπει να ισχύει μόνο κατά την είσοδο από περιοχές κινδύνου. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και όσους δεν έχουν αναρρώσει, η απόδειξη του τεστ θα πρέπει να απαιτείται μόνο δύο φορές την εβδομάδα και όχι για κάθε είσοδο.

Επομένως, όσοι ταξιδεύουν μέσω μιας περιοχής υψηλού κινδύνου ή μετάλλαξης του ιού χωρίς ενδιάμεσο σταθμό δεν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα κατά την είσοδό τους στη Γερμανία.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ (DEA)

Οι παραθεριστές από τις περιοχές κινδύνου πρέπει να συνεχίσουν να εγγράφονται στην επίσημη ψηφιακή πύλη εισόδου της Γερμανίας (DEA). Τα πιστοποιητικά τεστ, εμβολιασμών ή ανάρρωσης πρέπει επίσης να αναρτώνται εκεί μόλις είναι διαθέσιμα.

Ποιες χώρες θεωρούνται περιοχές υψηλής επίπτωσης

Σύμφωνα με το RKI, οι περιοχές υψηλής επίπτωσης είναι επί του παρόντος: Κύπρος, Γεωργία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία (συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων και των Καναρίων Νήσων), κ.α. (βλέπε λίστα RKI).

Ποιες χώρες είναι περιοχές κινδύνου

Σύμφωνα με το RKI, οι περιοχές κινδύνου είναι: η Δανία (με εξαίρεση τη Γροιλανδία), η Γαλλία – οι περιοχές της Κορσικής, της Οξιτανίας, της Προβηγκίας, Alpes-Côte d’Azur και η Μαρτινίκα, η Ιρλανδία, η Μάλτα,το Μονακό κ.α. (βλέπε λίστα RKI).

Η Ιταλία ως δημοφιλής προορισμός διακοπών, ιδίως από τη Βαυαρία, δεν θεωρείται ακόμη περιοχή κινδύνου ή υψηλής επίπτωσης. Ωστόσο, η γενική υποχρέωση τεστ για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Ιταλία θα ισχύει και εδώ.

Κατά την σημερινή ενημέρωση του RKI (30.07.2021 – 18:45) η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται από την 1η Αυγούστου στις περιοχές (υψηλού) κινδύνου, με αποτέλεσμα να μην είναι υποχρεωτική η καραντίνα για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν Γερμανία.

Επισκόπηση των νέων μέτρων εισόδου στη Γερμανία
Επισκόπηση των νέων μέτρων εισόδου στη Γερμανία

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.