Επιστροφή στη Γερμανία και καραντίνα: Οι πιο σημαντικοί κανόνες

Γερμανία και καραντίνα: Ποιες είναι οι κατηγορίες χωρών και πότε εφαρμόζεται η καραντίνα σε ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Γερμανία;

1. Είσοδος από περιοχή κινδύνου (Ελλάδα)

Όπως και στις περιοχές με υψηλή συχνότητα εμφάνισης και μετάλλαξης του ιού, απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή πριν από την επιστροφή των ταξιδιωτών στη Γερμανία.

Ισχύει υποχρέωση καραντίνας 10 ημερών, ΕΚΤΟΣ από τα πλήρως εμβολιασμένα, αναρρωμένα ή αρνητικά εξετασμένα άτομα.

Τα κατάλληλα πιστοποιητικά πρέπει να προσκομίζονται το αργότερο εντός 48 ωρών από την είσοδο στη Γερμανία – το καλύτερο θα ήταν ήδη από τη χώρα αναχώρησης πριν την είσοδο στη χώρα.

Αυτό είναι επίσης δυνατό σε ψηφιακή μορφή μέσω της πύλης εισόδου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (DEA).

Τα παιδιά ηλικίας έως έξι ετών απαλλάσσονται από την υποχρέωση τεστ, αλλά όχι από την υποχρέωση καραντίνας.

Ωστόσο, τα μικρά παιδιά μπορούν επίσης να υποβληθούν σε τεστ και έτσι να ΜΗΝ επιβληθεί καραντίνα.

Γερμανία και κανόνες για καραντίνα

Γερμανία και καραντίνα
Γερμανία και καραντίνα

2. Είσοδος από περιοχές υψηλής συχνότητας εμφάνισης

Εκτός από την ηλεκτρονική εγγραφή, τα μη εμβολιασμένα άτομα χρειάζονται αρνητικό τεστ πριν επιστρέψουν στην Γερμανία (τεστ PCR το πολύ 72 ωρών, τεστ αντιγόνων το πολύ 48 ωρών).

Τα εμβολιασμένα άτομα ή τα άτομα που έχουν αναρρώσει απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτού του τεστ και της επακόλουθης καραντίνας.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Αυτό μπορεί να τερματιστεί πρόωρα το νωρίτερο μετά την πέμπτη ημέρα με ένα αρνητικό τεστ.

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών εξαιρούνται από την απαίτηση πριν από την είσοδο, αλλά και πάλι όχι από την απαίτηση καραντίνας. Πρέπει επίσης να περιμένουν τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν υποβληθούν σε τεστ.

3. Είσοδος από περιοχή μετάλλαξης του ιού

Λόγω του κινδύνου που ενέχουν οι ιογενείς μεταλλάξεις του ιού, οι κανονισμοί εισόδου είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Οι περιοχές μετάλλαξης του ιού είναι σήμερα κράτη όπως η Βραζιλία, η Ουρουγουάη ή η Νότια Αφρική.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμένων και των αναρρωμένων, χρειάζονται αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνων πριν από την είσοδο στη Γερμανία. Η απαίτηση τεστ δεν ισχύει για άτομα κάτω των έξι ετών.

Ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή αν έχουν αναρρώσει, ωστόσο, για όλους τους ταξιδιώτες ισχύει εδώ 14ήμερη καραντίνα, η οποία δεν μπορεί να συντομευθεί.

Σημείωση GRland

Αυτή τη στιγμή και μέχρι 31 Ιουλίου, η Ελλάδα ανήκει στην πρώτη κατηγορία, είναι δηλαδή απλή περιοχή κινδύνου. Συνεπώς, από τη στιγμή που οι ταξιδιώτες προσκομίσουν τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης, ΔΕΝ χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Σε κάποιες περιπτώσεις αναγνωστών μας, ωστόσο, έχει τύχει μετά την άφιξή τους στη Γερμανία, να τους σταλεί μήνυμα από τον δήμο κατοικίας τους στη Γερμανία, που τους καλεί να μπουν σε 10ημερη καραντίνα, σε περίπτωση που ΔΕΝ υποβάλλουν κάποιο από τα άνω πιστοποιητικά εντός 48 ωρών από την είσοδό τους στη Γερμανία.

Συστήνουμε λοιπόν να το κάνουν όλοι οι ταξιδιώτες αυτό άμεσα και κατά τη συμπλήρωση της φόρμας εισόδου DEA στη Γερμανία, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις.

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους μας!

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Είσοδος και κατάσταση στη Γερμανία
Κανόνες Εισόδου στη Γερμανία | Γερμανία και καραντίνα

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.