Επιτήδειοι εκλεψαν μπάλα τζιν από το βυθό της λίμνης Κωνσταντίας

Μια γιγαντιαία ατσάλινη μπάλα γεμάτη με ελβετικό τζιν εξαφανίστηκε από τη λίμνη της Κωνσταντίας.

Η εταιρεία που παρασκευάζει το τζιν, η Ginial, προσπαθούσε να εμποτίσει το αλκοόλ με ένα μοναδικό άρωμα βυθίζοντας το απόσταγμα στον πυθμένα της λίμνης για 100 ημέρες.

Η μπάλα τζιν κλάπηκε από τον πυθμένα της λίμνης Κωνσταντίας

Η λίμνη Κωνσταντία, η οποία βρίσκεται στο σημείο συνάντησης της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας, χρησιμοποιείται από την εταιρεία για να εμποτίσει το τζιν της.

Η μεταλλική μπάλα βάρους 800 κιλών γεμίζεται με τζιν, βυθίζεται κάτω από το νερό, στερεώνεται σε ένα τσιμεντένιο τετράγωνο και ωριμάζει για 100 ημέρες.

Όταν οι εργαζόμενοι της εταιρείας πήγαν να βρουν τη μπάλα, ήταν “οπλισμένοι” με συντεταγμένες για να βεβαιωθούν ότι θα μπορούσαν εύκολα να εντοπίσουν το πολύτιμο φορτίο τους.

Ωστόσο, αφού έψαξαν για δύο ημέρες, έγινε σαφές στην ομάδα των δυτών ότι θα έπρεπε να ψάξουν σε μεγαλύτερη περιοχή, οπότε με την υποστήριξη του εμπορικού δύτη Roger Eichenberger και της Ναυτικής Αστυνομίας, η Ginial προσπάθησε ξανά και ξανά να εντοπίσει τη μπάλα του τζιν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τώρα, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick, θεωρείται ότι έχουν κλαπεί και τα 230 λίτρα τζιν που υπήρχαν στη μπάλα των 800 κιλών.

Οι κλέφτες ήταν καλά προετοιμασμένοι λέει η εταιρεία τζιν

“Ήταν απόλυτοι επαγγελματίες”, δήλωσε στο Blick ο διευθύνων σύμβουλος της Ginial, Cello Fisch.

Ο Fisch σημείωσε ότι οι κλέφτες πρέπει να ήταν πολύ έμπειροι, καθώς η κλοπή του τζιν θα ήταν δυνατή μόνο με βάρκες και εξειδικευμένο εξοπλισμό ικανό να σηκώσει τη βαριά ατσάλινη μπάλα από τη λίμνη.

Εκτός από το χαμένο τζιν, η εταιρεία έχει τώρα να αντιμετωπίσει και διάφορα συναφή προβλήματα.

Τα περισσότερα από τα 395 μπουκάλια τζιν που θα μπορούσαν να παρασκευαστούν από την κλεμμένη προμήθεια έχουν ήδη πωληθεί, οπότε υπάρχει τώρα ο κίνδυνος οι πελάτες να μην μπορέσουν να παραλάβουν εγκαίρως τις παραγγελίες τους.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα της ασφάλισης – δεδομένου ότι η υπόθεση είναι τόσο ασυνήθιστη, δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το ποιος θα πληρώσει για την απώλεια και τη ζημία της χαμένης μπάλας.

Η αστυνομία εξακολουθεί να διεξάγει έρευνες σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τι συνέβη στη μπάλα τζιν. Έχουν απευθύνει έκκληση σε τυχόν μάρτυρες να παρουσιαστούν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.