Τα επιτόκια ακινήτων σε υψηλό επίπεδο στη Γερμανία!

Τα επιτόκια για τα δάνεια ακινήτων έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 στη Γερμανία. Τα συνήθη δάνεια διάρκειας άνω των δέκα ετών χορηγούνται επί του παρόντος με επιτόκιο σχεδόν τέσσερα τοις εκατό.

Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό ήταν λίγο πάνω από το ένα τοις εκατό. Οι εκπρόσωποι του κλάδου δεν αναμένουν ότι τα επιτόκια θα μειωθούν στο εγγύς μέλλον, αλλά μάλλον ότι θα αυξηθούν περαιτέρω.

Τα επιτόκια για τα δάνεια ακίνητης περιουσίας αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 2011. Σύμφωνα με τον μεσίτη ενυπόθηκων δανείων Interhyp, τα συνήθη δάνεια με δεκαετή διάρκεια χορηγούνται σήμερα με μέσο επιτόκιο σχεδόν τέσσερα τοις εκατό.

Κατά συνέπεια, ένα δεκαετές κανονικό δάνειο είχε τελευταία επιτόκιο 3,98%. Τον Φεβρουάριο, το επιτόκιο για τέτοια δάνεια ήταν ακόμη λίγο πάνω από το 1%.

Αναμένεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων στη Γερμανία

Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο αναμένει ότι το όριο του τεσσάρων τοις εκατό θα ξεπεραστεί σύντομα. Είναι επίσης απίθανο τα επιτόκια των ακινήτων να μειωθούν στο εγγύς μέλλον.

Οι λόγοι είναι ο υψηλός πληθωρισμός, η αυστηρότερη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και οι υψηλές αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων.

Αυτό μάλλον δεν θα αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, σύμφωνα με την Mirjam Mohr, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Interhyp, υπεύθυνη για το Direct Channel: “Αναμένουμε επομένως ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται με μέτρο.

Η ζήτηση δανείων μειώθηκε από το καλοκαίρι

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η ζήτηση για ενυπόθηκα δάνεια εξακολουθούσε να είναι υψηλή. Αλλά από το καλοκαίρι έχει μειωθεί αισθητά.

Η αύξηση των επιτοκίων τις τελευταίες εβδομάδες από 3,5 σε 4 τοις εκατό μπορεί ήδη να σημαίνει μια πρόσθετη μηνιαία επιβάρυνση πολύ πάνω από 100 ευρώ για τους αγοραστές.

Σύμφωνα με την Interhyp, η μηνιαία δόση για τιμή αγοράς 400.000 ευρώ, 50.000 ευρώ ίδια κεφάλαια, αποπληρωμή δύο τοις εκατό και επιτόκιο 3,5 τοις εκατό είναι 1.705 ευρώ.

Με επιτόκιο 4 τοις εκατό, η μηνιαία δόση ανέρχεται ήδη σε 1.860 ευρώ. Το αυξημένο κόστος κατασκευής και δανεισμού έχει ήδη προκαλέσει ύφεση στις κατασκευές κατοικιών στη Γερμανία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.