Έρχεται αύξηση του ωραρίου εργασίας στη Βαυαρία;

Η Βαυαρία θέλει να υποστηρίξει πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας και να επιτρέψει ημερήσιες ώρες εργασίας άνω των δέκα ωρών.

“Πρέπει επιτέλους να προσαρμόσουμε τους νόμους για τον χρόνο εργασίας στην πραγματικότητα της ζωής των ανθρώπων”, δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ulrike Scharf (CSU) στην εφημερίδα “Rheinische Post” (Τετάρτη/Ντίσελντορφ).

“Χρειαζόμαστε περισσότερη ευελιξία για να μπορέσουμε να συνδυάσουμε την οικογένεια με την εργασία – αυτό αυξάνει επίσης το ποσοστό απασχόλησης.

Ένα πρώτο σημαντικό βήμα είναι να επιτραπεί το ωράριο εργασίας άνω των δέκα ωρών για μεμονωμένες εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα σε εθελοντική βάση και σύμφωνα με την προστασία των εργαζομένων”.

Από αυτή την Τετάρτη και μετά, οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων των ομόσπονδων κρατιδίων θα συναντηθούν στο Perl του Saarland.

Εδώ και χρόνια υπάρχουν επανειλημμένα αιτήματα από επιχειρήσεις, αλλά και από κόμματα όπως το FDP, για χαλάρωση του νόμου περί ωραρίου εργασίας.

Μέχρι τώρα, επιτρέπεται η μέγιστη διάρκεια των δέκα ωρών ανά ημέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Βαυαρία δικαιολογεί τη ζήτησή της με την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων στον τουρισμό, τη γαστρονομία και τις κατασκευές.

Οι εταιρείες πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το προσωπικό τους με μεγαλύτερη ευελιξία, προκειμένου να είναι σε θέση να διατηρούν τις προσφορές τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.