Έρχεται ανακαίνιση για τον Ολυμπιακό Πύργο του Μονάχου

Το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου αποδεσμεύει τα κονδύλια για την επείγουσα ανακαίνιση του Ολυμπιακού Πύργου – το κτήριο ορόσημο στο Μόναχο θα παραμείνει κλειστό για δύο χρόνια.

Ο Ολυμπιακός πύργος του Μονάχου στέκεται από το 1968

Η μεγαλοπρεπής θέα της πόλης από τον πύργο θα στερηθεί σύντομα από τους κατοίκους του Μονάχου και τους επισκέπτες.

Ο πύργος τηλεόρασης, ο οποίος, σε αντίθεση με το υπόλοιπο Ολυμπιακό χώρο, άνοιξε το 1968 και μόλις αργότερα έγινε ο Ολυμπιακός Πύργος, έχει αρχίσει να παλιώνει.

Ανελκυστήρες, σωλήνες ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, καθώς και πυροπροστασία – χρειάζεται ανακαίνιση. Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως.

Έχουν προϋπολογιστεί 46 εκατομμύρια ευρώ. Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023 και να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2026. Ο πύργος θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για δύο χρόνια, από τον Ιούνιο του 2024 έως τον Μάιο του 2026.

Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, χρειάζεται γενική ανακαίνιση για τον Ολυμπιακό Πύργο του Μονάχου

Το 1999, ο πύργος ήταν ήδη κλειστός για ανακαίνιση. Εκείνη την εποχή, το περιστρεφόμενο εστιατόριο επανασχεδιάστηκε, οι θάλαμοι και τα συστήματα ελέγχου των ανελκυστήρων εκσυγχρονίστηκαν, εγκαταστάθηκαν νέα συστήματα και τα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν επίσης βελτιστοποιήσεις της πυροπροστασίας στο κλιμακοστάσιο και στο φρεάτιο του πύργου.

Το δημοτικό συμβούλιο ασχολήθηκε για τελευταία φορά με αυτό το θέμα το 2021. Το πλαίσιο κόστους ήταν περίπου 32,3 εκατομμύρια ευρώ. Αντί της αρχικά προβλεπόμενης μερικής ανακαίνισης με επιμέρους τμήματα, μια γενική ανακαίνιση θεωρείται πλέον πιο λογική.

Το εύρος της ανακαίνισης είναι συνεπώς μεγαλύτερο και περιλαμβάνει επίσης χώρους που δεν είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του κόστους, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης της οικονομικής υπηρεσίας για το δημοτικό συμβούλιο.

Η οικονομική στήριξη εξακολουθεί να εξετάζεται

Η πόλη δεν χρειάζεται να αναλάβει μόνη της το κόστος: η DFMG (DeTe Immobilien Deutsche Telekom Immobilien und Services GmbH), η οποία χρησιμοποιεί μόνιμα τον πύργο, θα συμμετάσχει στο κόστος. Εξετάζεται επίσης αν μπορούν να ληφθούν επιδοτήσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή την Κυβέρνηση της Βαυαρίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.