Έρχεται αστυνομία πεζών; Που εφαρμόζεται ήδη

Ο θεσμός του αστυνομικού πεζών λειτουργεί πιλοτικά και έχει πολύ διαφορετικό αντικείμενο ενασχόλησης από αυτό που φαντάζεστε.

Η Γερμανία φημίζεται για την προσπάθεια που κάνει έτσι ώστε οι πολίτες της να τηρούν τους νόμους, ενώ δεν είναι κρυφό ότι αρκετοί αξιωματικοί της εγχώριας αστυνομίας απολαμβάνουν να ασκούν έλεγχο.

Αυτή τη φορά όμως η ιδέα του για την δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας που αφορά την αστυνομία πεζών έχει γερές βάσεις, αν και για ορισμένους μοιάζει αστεία, αλλά μόλις μάθετε με τι ασχολείται θα εύχεστε να έχετε και εσείς στην πόλη σας μερικούς τέτοιους αστυνομικούς.

Ο πρώτος αστυνομικός πεζών έδωσε συνέντευξη στον γερμανικό Τύπο και όπως αναφέρει , η δουλειά του δεν είναι να κόβει κλήσεις στους γρήγορους περιπατητές της Κολωνίας, αλλά να μαθαίνει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πεζών όταν κινούνται στην πόλη του.

Όπως αντιλαμβάνεστε, μέρος της δουλειάς του είναι να αποτελεί το σημείο επαφής των πολιτών με τα αρμόδια τμήματα υποδομών για τα έργα που αφορούν πεζούς.

Επιπλέον, του έχει ανατεθεί από την υπηρεσία να αναπτύξει ιδέες που να προωθούν την πεζοπορία, κάτι αρκετά δύσκολο να συμβεί σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη.

Σύμφωνα με έρευνα της ADAC σε 16 μεγάλες γερμανικές πόλεις, οι πεζοί στην Κολωνία αισθάνονταν πιο ανασφαλείς όταν περπατούν στην πόλη τους.

Αυτό, μας εξηγεί ο αστυνομικός πεζών, οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος της πόλης ξαναχτίστηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι πολεοδόμοι εστίασαν στην κατασκευή δρόμων για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων εις βάρος των πεζών.

Η δουλειά όμως του αστυνομικού πεζών δεν αφορά μόνο τις υποδομές για την σωστή και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, αλλά έχει την δύναμη να επέμβει όταν βλέπει ότι ο τομέας των τροχοφόρων προσπαθεί να υποβαθμίσει τα δικαιώματα των πεζών.

Για παράδειγμα, ένα μηχάνημα για εισιτήρια στάθμευσης αυτοκινήτων δεν πρέπει να τοποθετείται στο πεζοδρόμιο, αλλά στον δρόμο.

Στόχος της αστυνομίας πεζών είναι να μην υπάρχει τίποτα που δεν ανήκει στο πεζοδρόμιο, πάνω σε αυτό, ακόμα και σταθμευμένα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια.

Πηγή: CAR & MOTOR

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.