ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Έρχεται τελικά και 4ος εμβολιασμός στη Γερμανία

Ενόψει του κύματος της πανδημίας, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) συνέστησε έναν δεύτερο αναμνηστικό εμβολιασμό για τις ομάδες ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου καθώς και για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης.

Αυτό ανακοινώθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων στο Βερολίνο την Πέμπτη.

Ταυτόχρονα, η επιτροπή συνέστησε το εμβόλιο του κατασκευαστή Novavax για χρήση στη βασική ανοσοποίηση ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η σύσταση για δεύτερο αναμνηστικό εμβολιασμό ισχύει, μεταξύ άλλων, για άτομα άνω των 70 ετών, για τους κατοίκους γηροκομείων και για άτομα με ανοσοανεπάρκεια από την ηλικία των πέντε ετών.

Ισχύει επίσης για τους εργαζόμενους σε εγκαταστάσεις υγείας και περίθαλψης, ιδίως για εκείνους που έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.

Κατά συνέπεια, το δεύτερο αναμνηστικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται σε άτομα υψηλού υγειονομικού κινδύνου το νωρίτερο τρεις μήνες μετά τον πρώτο αναμνηστικό εμβολιασμό. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να το λαμβάνουν το νωρίτερο μετά από έξι μήνες.

“Τα τρέχοντα δεδομένα δείχνουν ότι η προστασία από τη μόλυνση με την τρέχουσα κυκλοφορούσα μετάλλαξη μειώνεται μέσα σε λίγους μήνες μετά τον πρώτο αναμνηστικό εμβολιασμό”, εξήγησε η επιτροπή.

Αυτό είναι “ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω και για τα άτομα με ανοσοανεπάρκεια, καθώς έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής πορείας της νόσου Covid 19 μετά τη μόλυνση”.

Όσον αφορά το πρόσφατα διαθέσιμο εμβόλιο της Novavax, η ομάδα υποστήριξε δύο δόσεις εμβολίου με διαφορά τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Προς το παρόν, οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες εξαιρούνται από τη σύσταση.

Το εμβόλιο του κατασκευαστή Novavax εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 20 Δεκεμβρίου 2021.

Είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε πρωτεϊνική βάση που διατίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συστάσεις της επιτροπής είναι σημαντικές επειδή οι γιατροί στη Γερμανία κατά κανόνα τις ακολουθούν.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης