Πρωτοποριακό: Έρχεται το “αίτημα αναμονής” στα βαυαρικά τρένα

Ειδικά στις τοπικές μεταφορές, οι καθυστερήσεις συνδέσεων είναι ενοχλητικές, και οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν αυτό. Τώρα η Deutsche Bahn (DB) δοκιμάζει μια μικρή επανάσταση: οι επιβάτες μπορούν να αναφέρουν τις δυσκολίες τους μέσω εφαρμογής – και να ζητούν από τα τρένα να περιμένουν.

Οι αρμόδιοι δεν έχουν κάνει μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για την καινοτομία. Αθόρυβα και κρυφά, αναφέρει η Münchner Merkur, έχει εισαχθεί μια λειτουργία στο Navigator – την εσωτερική εφαρμογή της Deutsche Bahn – που θα μπορούσε να αλλάξει την καθημερινή ζωή δεκάδων χιλιάδων επιβατών στη Βαυαρία.

Στο μέλλον, θα μπορούν να υποβάλλουν το λεγόμενο “αίτημα αναμονής” μέσω της εφαρμογής.

Ακούγεται αινιγματικό, αλλά σε απλή γλώσσα σημαίνει: οι επιβάτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αναφέρουν αν έχουν καθυστέρηση σύνδεσης.

Μέχρι τώρα, αυτό απαιτούσε να απευθυνθείτε στον συνοδό του τρένου, ο οποίος -τουλάχιστον μερικές φορές- επικοινωνούσε με το κέντρο ελέγχου μέσω ασυρμάτου. Τώρα η Deutsche Bahn χρησιμοποιεί την τεχνολογία.

Η Merkur αναφέρει ότι οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνουν το κέντρο ελέγχου για το αίτημά τους για ανταπόκριση έως και 15 λεπτά πριν από την αλλαγή.

Ο σιδηρόδρομος υπόσχεται: Το αργότερο δέκα λεπτά πριν από την πραγματική άφιξη, οι επιβάτες θα ενημερώνονται με push message για το αν το επόμενο τρένο περιμένει ή όχι.

Πού λειτουργεί η νέα υπηρεσία – και πού όχι

Προς το παρόν, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν οι επιβάτες θέλουν να αλλάξουν από το ένα περιφερειακό τρένο στο άλλο, αλλά σύντομα θα ενσωματωθούν και οι υπηρεσίες της Bayerische Regiobahn και της Go-Ahead.

Οι συρμοί S-Bahn έχουν εξαιρεθεί μέχρι στιγμής, επειδή καθυστερούν πολύ συχνά. Τα τρένα μεγάλων αποστάσεων δεν έχουν επίσης ενσωματωθεί στο σύστημα, αλλά θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, σύμφωνα με την Merkur.

Το αν οι σιδηρόδρομοι θα συμμορφωθούν με το αίτημα, αναφέρει η εφημερίδα, είναι στη διακριτική ευχέρεια των υπευθύνων.

Σε κάθε περίπτωση, ένα “αίτημα αναμονής” δεν αποτελεί εγγύηση για σύνδεση, διότι συχνά τα τρένα απλά δεν μπορούν να περιμένουν – για παράδειγμα λόγω έλλειψης γραμμών ή ακολουθίας τρένων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης