Έρχονται νέα μέτρα κατά του Κορονοϊού στη Βαυαρία

“Το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Γερμανία“, δήλωσε ο Markus Söder. Μας περιμένει ένας “σκληρός χειμώνας” – ακόμη και αν αυτό είναι ενοχλητικό, λέει ο επικεφαλής του CSU. Τα κρούσματα είναι σημαντικά υψηλότερα από ό,τι στα προηγούμενα κύματα, ιδίως μεταξύ των νέων, είπε.

“Πρόκειται για την πανδημία των ανεμβολίαστων”, λέει, αναφερόμενος στην κατάσταση στις ΜΕΘ. Όπου η κατάσταση της μόλυνσης είναι υψηλή, η κατάσταση του εμβολιασμού είναι σχετικά κακή.

Στα νοσοκομεία, η κατάσταση είναι “πολύ τεταμένη”, στα hotspots η κατάσταση είναι δραματική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Söder. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο κρεβάτι. Το κρίσιμο σημείο που αποτελεί πρόκληση, δεν είναι μόνο οι ασθενείς με καρκίνο, είπε.

“Σίγουρα δεν θέλουμε να ακυρωθούν άλλες χειρουργικές επεμβάσεις που χρειάζονται επειγόντως”, δήλωσε ο Söder, αναφερόμενος, για παράδειγμα, σε καρκινοπαθείς.

Κεντρική, είπε, είναι η κατάσταση του εμβολιασμού. “Εάν ο εμβολιασμός δεν βελτιωθεί, θα αντιμετωπίσουμε δύσκολες στιγμές”, δήλωσε ξεκάθαρα ο Söder. “Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει 100% από τη μόλυνση, αλλά προστατεύει από μια σοβαρή πορεία της νόσου.

Είναι η καλύτερη διέξοδος από την πανδημία”. Ζήτησε να καταστεί δυνατός ο αναμνηστικός εμβολιασμός για όλους όσων ο δεύτερος εμβολιασμός έγινε πριν από έξι μήνες. Αυτό θα μπορούσε επίσης να συνδυαστεί με εξέταση αντισωμάτων.

Άλλα μέτρα που αποφασίστηκαν σήμερα: “Δεν θέλουμε lockdown”, διαβεβαίωσε από την αρχή. Στα σχολεία, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές για ένα δεκαπενθήμερο από την επόμενη εβδομάδα. Στις τάξεις, θα γίνονται καθημερινά τεστ για μέγιστα επίπεδα ασφάλειας.

Επίσης, επαναπροσδιορίστηκε το επίπεδο του νοσοκομειακού σηματοδότη. Το κίτρινο επίπεδο επιτυγχάνεται στις 450 κλίνες σε ΜΕΘ, το κόκκινο στις 600 κλίνες σε ΜΕΘ.

Το όλο θέμα συμπληρώνεται από τις “περιοχές hotspot”. Hotspot σημαίνει: δείκτης επίπτωσης από 300 και άνω, πληρότητα κλινών εντατικής θεραπείας 80 τοις εκατό.

Μέτρα σε περίπτωση κίτρινου σηματοδότη στη Βαυαρία

Οι απλές χειρουργικές μάσκες αλλάζουν σε μάσκες FFP2, το 3G γίνεται 3Gplus. Και από 3G plus γίνεται 2G (ισχύει για ντίσκο και κλαμπ). Το λιανικό εμπόριο και οι δημόσιες μεταφορές δεν επηρεάζονται από την αλλαγή αυτή. Επίσης γίνεται υποχρεωτική η υποβολή σε τεστ στα γηροκομεία και τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Μέτρα σε περίπτωση κόκκινου σηματοδότη: ο κανόνας 3G στο χώρο εργασίας και ο κανόνας 2G θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς των εκδηλώσεων, του πολιτισμού κ.λπ.

Εξαίρεση στον κανόνα 2G στη Βαυαρία

Δημόσιες μεταφορές και λιανικό εμπόριο. Ο κανόνας 3G plus παραμένει στον τομέα της εστίασης και για τις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα (π.χ. κομμωτήριο). Ωστόσο, οι περιορισμοί επαφής “δεν πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμοι και εφικτοί”.

Ο Söder μίλησε επίσης για μια πρόσθετη χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία. Το ήμισυ της προσαύξησης πρόκειται να απονεμηθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό.

“Ο εμβολιασμός είναι ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας. Υπάρχει όμως και η αίσθηση ότι η κοινωνία διχάζεται”. Χαρακτήρισε “παράλογη” τη συζήτηση για τις “Ημέρες Ελευθερίας”. Αυτό είναι εφικτό μόνο αν όλοι εμβολιαστούν.

Συνοπτικά, λοιπόν, τα μέτρα έχουν ως εξής

  • Δυνατός ο αναμνηστικός εμβολιασμός για όλους όσων ο δεύτερος εμβολιασμός έγινε πριν από έξι μήνες
  • Δεν θα υπάρξει lockdown
  • Δεν θα υπάρξει περιορισμός επαφών
  • Στα σχολεία, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές για ένα δεκαπενθήμερο από την επόμενη εβδομάδα.
  • Στις τάξεις, θα γίνονται καθημερινά τεστ για μέγιστα επίπεδα ασφάλειας.
  • Πρόσθετη χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία

Επαναπροσδιορίστηκε το επίπεδο του νοσοκομειακού σηματοδότη στη Βαυαρία

1. σε περίπτωση κίτρινου σηματοδότη: οι απλές χειρουργικές μάσκες αλλάζουν σε μάσκες FFP2, ο κανόνας 3G γίνεται 3Gplus και ο κανόνας 3G plus γίνεται 2G. Το λιανικό εμπόριο και οι δημόσιες μεταφορές δεν επηρεάζονται από την αλλαγή αυτή.

2. σε περίπτωση κόκκινου σηματοδότη: ο κανόνας 3G στο χώρο εργασίας και ο κανόνας 2G θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς των εκδηλώσεων, του πολιτισμού κ.λπ.

Εξαίρεση στον κανόνα 2G: δημόσιες μεταφορές και λιανικό εμπόριο. Ο κανόνας 3G plus παραμένει στον τομέα της εστίασης και για τις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα

Επεξηγήσεις για τα νέα μέτρα κατά του Κορονοϊού στη Βαυαρία

Κανόνας 3G στη Βαυαρία

Πρόσβαση σε εγκαταστάσεις μόνο για εμβολιασμένους, αναρρωμένους και άτομα που έχουν υποβληθεί σε αρνητικό rapid (γρήγορο) τεστ

Κανόνας 3G plus στη Βαυαρία

Πρόσβαση σε εγκαταστάσεις μόνο για εμβολιασμένους, αναρρωμένους και άτομα που έχουν υποβληθεί σε αρνητικό PCR (μοριακό) τεστ

Κανόνας 2G στη Βαυαρία

Πρόσβαση σε εγκαταστάσεις μόνο για εμβολιασμένους και αναρρωμένους

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Αυστηρότεροι κανόνες για τους ανεμβολίαστους στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Αναμένεται χιονόπτωση στο Allgäu της Βαυαρίας

9 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο βροχερό Μόναχο

Τι μέτρα ισχύουν από 06.11 σε Μόναχο και Βαυαρία

Γερμανία: Ομοσπονδιακό Ίδρυμα για την Μητέρα και το Παιδί

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.