Έρευνα-Γερμανία: Ο διασταυρούμενος εμβολιασμός πιο ισχυρός

Ο συνδυασμός εμβολιασμού με προϊόντα της Astrazeneca και της Biontech/Pfizer είναι πιο αποτελεσματικός από τον εμβολιασμό μόνο με Astrazeneca, σύμφωνα με μελέτη.

Επιστήμονες από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, το Helmholtz Zentrum München, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erlangen και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κολωνίας εξέτασαν την ανοσολογική απόκριση σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “The Lancet Infectious Diseases”.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αναλύθηκε το αίμα περίπου 500 εθελοντών που είχαν κάνει δεύτερο εμβολιασμό με το εμβόλιο mRNA της Biontech/Pfizer οκτώ έως δώδεκα εβδομάδες μετά τον πρώτο εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Astrazeneca.

“Η ανταπόκριση των αντισωμάτων ήταν πολύ ισχυρότερη σε αυτά τα άτομα από ό,τι σε άτομα που έλαβαν δύο φορές το εμβόλιο της Astrazeneca”, εξήγησε την Παρασκευή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έρλανγκεν.

Η ανοσολογική απόκριση στο συνδυασμένο εμβόλιο ήταν τουλάχιστον εξίσου καλή με την απόκριση αντισωμάτων μετά από δύο εμβολιασμούς με το συστατικό της Biontech.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.