Έρευνα: Η εμπιστοσύνη στα μέσα ενημέρωσης αυξήθηκε το έτος του Covid

Σύμφωνα με μια γερμανική μελέτη, η εμπιστοσύνη στα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία αυξήθηκε σημαντικά στο τέλος του έτους 2020, το έτος του Covid.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εμπιστεύονται τα μέσα ενημέρωσης πλήρως ή περισσότερο όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα όπως περιβαλλοντικά προβλήματα, κίνδυνοι για την υγεία ή πολιτικά σκάνδαλα.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της έβδομης έκδοσης της μελέτης που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz.

Το ποσοστό δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλό, τα αποτελέσματα στην ερώτηση κυμαίνονταν μεταξύ 28 και 44 τοις εκατό στις προηγούμενες εκδόσεις της μελέτης.

Τα ποσοστά για τη μελέτη εμπιστοσύνης στα μέσα ενημέρωσης καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 2008.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία είναι αντιπροσωπευτική του πληθυσμού στη Γερμανία για άτομα άνω των 18 ετών, ειπώθηκε:

“Στην κρίση της πανδημίας του Covid, η ανάγκη ενημέρωσης και προσανατολισμού στον πληθυσμό συνοδεύτηκε προφανώς από την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στα μέσα ενημέρωσης”.

Στην ανακοίνωση, το πανεπιστήμιο τόνισε επίσης: “Απομένει να δούμε αν πρόκειται για μια βιώσιμη αύξηση της εμπιστοσύνης”.

Είναι πιθανό ότι η διάθεση άλλαξε ξανά τις επόμενες εβδομάδες, συνοδευόμενη από την αυξανόμενη δυσαρέσκεια λόγω της κακής διαχείρισης των πολιτικών κρίσεων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.