Έρευνα: Οι Γερμανοί «ψηφίζουν» ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ένας στους πέντε Γερμανούς οδηγούς θεωρεί ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα συνεχίσει να αποτελεί στο μέλλον ένα από τα σημαντικά μέσα μεταφοράς.

Οι βασικοί λόγοι που αποτελούν βαρόμετρο για τη συγκεκριμένη απόφαση είναι η εύκολη και οικονομική μετακίνησή τους.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η μείωση του φόρου στα καύσιμα στη Γερμανία;

Το 45% των Γερμανών δίνει προτεραιότητα στη ευκολία μετακίνησης, ενώ το 37% επιλέγει ένα αυτοκίνητο με στόχο τη μείωση του κόστους μετακίνησης.

Επίσης, το 26% των οδηγών επιλέγει αυτοκίνητο με μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Αυτό αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία από γερμανική ασφαλιστική εταιρεία (HUK-Coburg) και στην οποία συμμετείχαν 4.200 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα της χρήσης αυτοκινήτου, τουλάχιστον το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι το αυξανόμενο κόστος καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έρευνα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο για τους Γερμανούς θεωρείται ως η καλύτερη λύση μετακίνησης σε σχέση με το λεωφορείο ή το τρένο.

Στο Βερολίνο το 28% επικεντρώνεται σε μελλοντικές αγορές που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση. Ένα μεγάλο ποσοστό από τους ερωτηθέντες απάντησαν πως ο μεγάλος χρόνος παράδοσης τους οδηγεί στην επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τέλος, μεγάλο προβληματισμό προκαλεί σε όλους τους ερωτηθέντες η συνεχόμενη αύξηση του κόστους των αυτοκινήτων.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.