Έρευνα: Οι Γερμανοί εξακολουθούν να θέλουν να πληρώνουν με μετρητά

Σύμφωνα με έρευνα εταιρείας συμβούλων με έδρα το Μόναχο, η αγάπη των Γερμανών για τα μετρητά μειώνεται, αλλά εξακολουθεί να είναι πιο ισχυρή από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Apple Pay δεν έχει κατακτήσει ακόμη τη χώρα!

Οι Γερμανοί εξακολουθούν να αγαπούν τα μετρητά

Η αγάπη των Γερμανών για τα μετρητά δεν σκοπεύει να εκλείψει σύντομα. Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η εταιρεία Strategy& αποκάλυψε ότι το 54% των ανθρώπων στη Γερμανία είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να πληρώνουν με τα αγαπημένα τους μετρητά.

Λιγότερο από το 10 τοις εκατό επιλέγουν να πληρώνουν με το κινητό τους τηλέφωνο.

Για όσους ζουν στη χώρα, τα αποτελέσματα δεν θα αποτελέσουν έκπληξη, καθώς πολλά εστιατόρια και καφετέριες στη Γερμανία εξακολουθούν να δέχονται μόνο πληρωμές με μετρητά.

Η γερμανική αγάπη για το Bargeld (μετρητά) συχνά αφήνει άναυδους τους νεοαφιχθέντες στη χώρα.

Έτοιμοι να χρεώσουν τις αγορές τους με κάρτα στους πρόσφατα ανοιγμένους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, πολλοί συναντούν την απλή, αδιάλλακτη απάντηση “Δεχόμαστε μόνο μετρητά” από το προσωπικό σερβιρίσματος.

Ενώ η παλιομοδίτικη μέθοδος εξακολουθεί να είναι δημοφιλής, οι αριθμοί έχουν μειωθεί από την τελευταία έρευνα.

Το 2018, το 61% των ερωτηθέντων στη Γερμανία δήλωσαν ότι τους αρέσει να επιμένουν στα μετρητά.

Οι Γερμανοί αγαπούν τα μετρητά περισσότερο από τους Ευρωπαίους γείτονές τους

Σε όλες τις 15 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα της Strategy&, η εταιρεία στο Μόναχο διαπίστωσε ότι η προτίμηση της Γερμανίας στα μετρητά δεν βρίσκει συναγωνισμό σε κανέναν από τους Ευρωπαίους γείτονές της.

Το αντίθετο άκρο από τη Γερμανία, όσον αφορά την αγάπη για τα μετρητά, βρίσκεται μόλις στην άλλη άκρη των συνόρων γεωγραφικά, με το 17% των ερωτηθέντων στη Δανία να δηλώνουν ότι προτιμούν αυτή τη μέθοδο.

Η προτίμηση στις Κάτω Χώρες έχει επίσης μειωθεί από την τελευταία έρευνα.

Νοτίως των γερμανικών συνόρων, ωστόσο, οι πληθυσμοί της Αυστρίας και της Ελβετίας δήλωσαν ότι είναι λάτρεις των μετρητών, με το 47 και το 35 τοις εκατό αντίστοιχα να δηλώνουν ότι τείνουν περισσότερο να διατηρήσουν τις μεθόδους της παλιάς σχολής.

Σε ολόκληρη την ήπειρο, ο μέσος όρος προθυμίας να συνεχίσουν να πληρώνουν με μετρητά ήταν 37%.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.