Έρευνα Π.Ο.Υ: Εκατομμύρια Γερμανοί είναι πολύ τεμπέληδες

Περισσότερο από το 40 τοις εκατό των ενήλικων Γερμανών δεν ασκούνται αρκετά. Σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη μεταξύ των νέων

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν ασκούνται αρκετά και αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες: Κατά τη δεκαετή περίοδο από το 2020 έως το 2030, σχεδόν 500 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι πιθανό να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, διαβήτη, κατάθλιψη και άνοια, μεταξύ άλλων, εξαιτίας της έλλειψης άσκησης, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με την έκθεση, η Γερμανία έχει πολλά να καλύψει.

Ο ΠΟΥ συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα για τους ενήλικες για την πρόληψη ασθενειών.

Το 27,5% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν το επιτυγχάνει αυτό. Στις χώρες υψηλού εισοδήματος, το πρόβλημα είναι διπλάσιο (36,8%) από ό,τι στις χώρες χαμηλού εισοδήματος (16,2%).

Περισσότερο από το 80% των νέων στη Γερμανία στερείται σωματικής δραστηριότητας

Η Γερμανία τα πηγαίνει ακόμη χειρότερα από τον μέσο όρο των πλούσιων χωρών: το 44% των γυναικών και το 40% των ανδρών άνω των 18 ετών πρέπει να είναι πιο δραστήριοι.

Στη Φινλανδία, την οποία ο ΠΟΥ αναφέρει ως λαμπρό παράδειγμα, μόνο το 16% των γυναικών και το 17% των ανδρών δεν είναι αρκετά δραστήριοι.

Στη Γερμανία, η κατάσταση είναι δραματική μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 έως 17 ετών: το 88% των κοριτσιών και το 80% των αγοριών δεν δεν είναι δραστήριοι.

Για να διατηρηθεί κανείς σε καλή φυσική κατάσταση, δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες όπως το τζόκινγκ ή μαθήματα γυμναστικής σε συλλόγους ή σωματεία, τονίζει ο ΠΟΥ.

Η ποδηλασία και το γρήγορο περπάτημα συμβάλλουν επίσης στη φυσική κατάσταση. Σε ορισμένες χώρες, υπάρχουν πολιτιστικά εμπόδια που εμποδίζουν τις γυναίκες να ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Αλλά οι γυναίκες μπορούν επίσης να παραμείνουν σε φόρμα στο σπίτι, για παράδειγμα ανεβαίνοντας σκάλες, παίζοντας με τα παιδιά ή κάνοντας δουλειές του σπιτιού, και, όπως έδειξε η πανδημία της Corona, επίσης παρακολουθώντας βίντεο γυμναστικής.

Η θεραπεία των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι πιθανό να αρρωστήσουν εξαιτίας της έλλειψης άσκησης θα κοστίσει στον κόσμο συνολικά 27 δισεκατομμύρια δολάρια (27,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ανέφερε η Fiona Bull, επικεφαλής του τμήματος σωματικής δραστηριότητας του ΠΟΥ, στη Γενεύη. Τ

α χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση 100 εκατομμυρίων γιατρών.

Πηγή: DPA

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.