Έρευνα: Σε ποια γερμανική πόλη είναι πιο ευτυχισμένοι οι πολίτες;

Έρευνα: Σε ποια γερμανική πόλη είναι πιο ευτυχισμένοι οι πολίτες;

Για τον Άτλαντα Ευτυχίας της SKL ερωτήθηκαν 3.000 άτομα. Ορισμένοι είναι ευτυχισμένοι με την πόλη τους – αλλά όχι με τη ζωή τους…

Οι κάτοικοι του Αμβούργου θεωρούν τους εαυτούς τους τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον λεγόμενο Άτλαντα Ευτυχίας SKL, που έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο ειδήσεων AFP, οι πολίτες της Χανσεατικής πόλης ηγούνται της κατάταξης δώδεκα μεγάλων πόλεων όσον αφορά την ικανοποίηση από τη ζωή με 7,16 μονάδες.

Ακολουθούν η Φρανκφούρτη με 7,07 βαθμούς και το Μόναχο με 6,90 βαθμούς.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας ικανοποίησης από τη ζωή βρίσκονται η Βρέμη με 6,50 βαθμούς, η Δρέσδη με 6,49 βαθμούς και η Λειψία με 6,44 βαθμούς.

Η ικανοποίηση από το εισόδημα παίζει σημαντικό ρόλο

Σύμφωνα με την έρευνα, το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι πολίτες επηρεάζεται περισσότερο από την ικανοποίησή τους από το εισόδημά τους και την αξιολόγησή τους για την πόλη ως τόπο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.

Το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στο Αμβούργο, για παράδειγμα, είναι 64.000 ευρώ, αλλά μόνο 38.000 ευρώ στη Λειψία, η οποία έρχεται τελευταία.

Για λογαριασμό της Süddeutsche Klassenlotterie, συνολικά 3.001 άτομα ηλικίας 16 έως 74 ετών ερωτήθηκαν στο Βερολίνο, το Αμβούργο, το Μόναχο, την Κολωνία, τη Φρανκφούρτη, τη Στουτγάρδη, το Ντίσελντορφ, τη Λειψία, τη Δρέσδη, το Ανόβερο, τη Βρέμη και το Έσσεν από τις 30 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου.

Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να δώσουν από μηδέν έως δέκα βαθμούς. Όσο υψηλότερη η βαθμολογία, τόσο υψηλότερη η ικανοποίηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κάτοικοι του Αμβούργου, της Φρανκφούρτης και του Μονάχου ξεχωρίζουν με βαθμολογίες προσωπικής ευτυχίας άνω του μέσου όρου και υψηλό βαθμό ικανοποίησης από την τοποθεσία των επιχειρήσεων ή τη δημόσια διοίκηση, για παράδειγμα.

Στην τέταρτη θέση, κάπως “εκπληκτικά” για τους ίδιους τους ερευνητές, βρίσκεται το Βερολίνο με 6,88 βαθμούς στην κλίμακα ικανοποίησης.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Βερολινέζοι είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, το εισόδημά τους και την επαγγελματική τους ζωή, αλλά όχι από τις αστικές υπηρεσίες, ιδίως από τη διοίκηση.

Άτλαντας ευτυχίας SKL: Το Ανόβερο και το Ντίσελντορφ προσγειώνονται στη μέση

Το Ανόβερο με 6,75 βαθμούς, το Ντίσελντορφ με 6,69 βαθμούς, η Κολωνία με 6,65 βαθμούς και το Έσσεν με 6,63 βαθμούς βρίσκονται στο μέσο όρο.

Η Στουτγάρδη εκπλήσσει με μια μάλλον αδύναμη ένατη θέση με 6,54 βαθμούς – εδώ ξεχωρίζει η υψηλή δυσαρέσκεια για την αίσθηση του ανήκειν.

Οι δύο τελευταίες θέσεις, η Δρέσδη και η Λειψία, συνδυάζουν έναν κάπως ηλικιωμένο πληθυσμό και συγκριτικά αδύναμα οικονομικά μεγέθη.

Σε αντίθεση με το Βερολίνο, οι κάτοικοι της Δρέσδης είναι επίσης μάλλον δυσαρεστημένοι με την προσωπική τους ζωή, αλλά ενθουσιάζονται με την πόλη τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης