Έρευνα: Πολλοί Γερμανοί καταναλώνουν λιγότερη μπύρα

Σχεδόν κάθε πέμπτος Γερμανός πίνει λιγότερη μπύρα λόγω των αυξημένων τιμών. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα έρευνας του ινστιτούτου έρευνας κοινής γνώμης YouGov.

Το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι καταναλώνει λιγότερη μπύρα. Μόνο το τρία τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πίνουν περισσότερη μπύρα.

Για το 61 τοις εκατό, η κατανάλωση μπύρας παραμένει αμετάβλητη, το 19 τοις εκατό δεν έκανε καμία δήλωση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες (22 τοις εκατό) δήλωσαν συχνότερα από τις γυναίκες (13 τοις εκατό) ότι οι υψηλότερες τιμές τους έκαναν να πίνουν λιγότερη μπύρα.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετοί μεγάλοι κατασκευαστές μπύρας στη Γερμανία αύξησαν τις τιμές τους ή τουλάχιστον ανακοίνωσαν ότι θα το κάνουν.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο όμιλος Radeberger, η Krombacher, η Veltins και ο όμιλος ζυθοποιίας Bitburger.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Ζυθοποιών, ο λόγος για την ακριβότερη μπύρα είναι η αυξημένη πίεση του κόστους στις ζυθοποιίες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.