Έρευνα: Τα λιγότερα αυτοκίνητα κλέβονται στη Βαυαρία

Τη δεκαετία του 1990, οι κλέφτες αυτοκινήτων είχαν μεγάλη άνθηση. Εν τω μεταξύ, οι εγκληματικές επιχειρήσεις πάνε πολύ άσχημα – και μάλιστα στη νότια Γερμανία.

Στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη κλέβονται τα λιγότερα αυτοκίνητα σε παγγερμανικό επίπεδο. Το περασμένο έτος, οι κλέφτες αυτοκινήτων έκλεψαν μόνο 421 οχήματα στη Βαυαρία και 413 στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, σύμφωνα με την Ένωση Γερμανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

Κατά στατιστικό μέσο όρο, μόνο ένα στα δέκα χιλιάδες οχήματα κλέβεται και στα δύο ομόσπονδα κρατίδια- το αντίστοιχο ποσοστό είναι 0,1 ανά 1.000 επιβατικά αυτοκίνητα.

Η μείωση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε σύγκριση με τα χρόνια μετά την επανένωση: Στη δεκαετία του 1990, περισσότερα από 100.000 οχήματα εκλάπησαν. Η χρονοσειρά που δημοσιεύει η GDV χρονολογείται από το 1991.

Η ασφαλιστική ένωση απέδωσε τη μείωση σε διάφορους παράγοντες: καλύτερες αντικλεπτικές συσκευές στα αυτοκίνητα, καλύτερη επιβολή του νόμου και επιτήρηση των συνόρων.

Αυτό αναφέρεται στο γεγονός ότι οι οργανωμένες συμμορίες συνήθως μεταφέρουν τα κλεμμένα οχήματα εκτός της χώρας, συχνά στην Ανατολική Ευρώπη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης