Έρευνα ZiviZ: Μεγάλη αύξηση των Verein στη Νότια Γερμανία

Ο αριθμός των συλλόγων στη Βαυαρία έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας μελέτης που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Βερολίνο από μια θυγατρική της Stifterverband.

Σύμφωνα με τη μελέτη, περισσότεροι από 93.200 σύλλογοι ήταν εγγεγραμμένοι στο βαυαρικό κρατίδιο το 2022 – αύξηση κατά δέκα τοις εκατό σε σύγκριση με το 2012.

Σε παγγερμανικό επίπεδο, η εξέλιξη του αριθμού των συλλόγων ποικίλλει. Από το 2012 έως το 2022, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στο Βερολίνο με 22,3 τοις εκατό.

Από την άλλη πλευρά, η Θουριγγία κατέγραψε μείωση κατά 7,8 τοις εκατό. Στη Βρέμη, η μείωση ήταν 7,2 τοις εκατό.

Η κοινωνία “Zivilgesellschaft in Zahlen” (ZiviZ) δημοσίευσε για πρώτη φορά το 2012 έκθεση για την κατάσταση των οργανώσεων στη Γερμανία.

Η μελέτη υποστηρίχθηκε από διάφορες κυβερνήσεις κρατιδίων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.