Εργάτης οικοδομών θάφτηκε – δραματική διάσωση στο Μόναχο

Ένας οικοδόμος στο Μόναχο καταπλακώθηκε από χώμα και πέτρες σε ένα εργοτάξιο οικοδομής. Η πυροσβεστική έσπευσε στο εργοτάξιο για μια επίπονη διάσωση.

Ένα δραματικό ατύχημα συνέβη σε εργοτάξιο στο Μόναχο, στο οποίο θάφτηκε ένας εργάτης. Ο άνδρας έπεσε στον λάκκο κατά τη διάρκεια εργασιών και θάφτηκε μέχρι το κεφάλι κάτω από χώμα και πέτρες.

Η πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει τον σοβαρά τραυματισμένο 47χρονο μετά από μιάμιση ώρα και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Δράση της πυροσβεστικής μετά από ατύχημα σε εργοτάξιο στο Μόναχο

Μετά το ατύχημα στο εργοτάξιο στην Gotthardstraße στο Laim, οι συνάδελφοι του θαμμένου εργάτη έκαναν αμέσως μια κλήση έκτακτης ανάγκης και προσπάθησαν πρώτα να ξεθάψουν τον άνδρα με τα χέρια τους.

Καθώς η προσπάθεια απέτυχε, ασφάλισαν τον άνδρα με τη βοήθεια ιμάντων και σχοινιών μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έφτασε στο σημείο με ένα κοντέινερ με σκαλωσιές και οικοδομικά υλικά, έναν ειδικό σύμβουλο για κατασκευαστικά μέτρα από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας (THW) και μια ομάδα παρέμβασης σε κρίση για τους συναδέλφους που είχαν υποστεί σοκ.

Χρησιμοποιώντας μια περιστρεφόμενη σκάλα και σχοινιά, ασφάλισαν τον άνδρα από περαιτέρω ολίσθηση και μια ομάδα ιατρών έκτακτης ανάγκης μπόρεσε να παράσχει σύντομες πρώτες βοήθειες.

Ο 47χρονος τραυματισμένος σοβαρά στο νοσοκομείο

Τελικά, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον εργάτη και να τον μεταφέρουν σε ειδική αίθουσα για περαιτέρω θεραπεία.

Ο λάκκος ασφαλίστηκε στη συνέχεια από την πυροσβεστική και παραδόθηκε στην κατασκευαστική εταιρεία. Η αστυνομία του Μονάχου ανέλαβε την έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.