Οι εργοδότες μπορούν να διατάσσουν Covid-test στη Γερμανία

Στη διαμάχη σχετικά με τα υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Εργασίας (BAG) εξέδωσε μια απόφαση-ορόσημο.

Οι ανώτατοι δικαστές του εργατικού δικαστηρίου της Γερμανίας έκριναν την Τετάρτη στην Ερφούρτη, στην υπόθεση ενός μουσικού ορχήστρας από το Μόναχο, ότι οι εργοδότες μπορούν να επιβάλουν τεστ κορωνοϊού στους υπαλλήλους τους (5 AZR 28/22).

Γερμανία: Θα φανούν στην τσέπη τα φθηνότερα καύσιμα;

Ωστόσο, η υποχρέωση πρέπει να είναι αναλογική και να σταθμίζει τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η καταγγελία κατά των τεστ, τα οποία κατά τη γνώμη της ενάγουσας είναι απαράδεκτα, ωστόσο προβλέπονται από την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, δεν ευδοκίμησε.

Οι εργοδότες έχουν καθήκον φροντίδας και μπορούν να εκδίδουν οδηγίες προς το συμφέρον της επαγγελματικής ασφάλειας για την προστασία της ζωής και της υγείας, εξήγησε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Εργασίας.

Η απόφαση μπορεί να έχει επιπτώσεις για χιλιάδες εργαζόμενους, εάν οι μολύνσεις αυξηθούν ξανά δραστικά.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.