Γερμανία: Ερίζουν για την 1η θέση CDU και Πράσινοι στις δημοσκοπήσεις

Δύο διαδοχικές δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν το ρευστό πολιτικό τοπίο στη Γερμανία εν όψει των εκλογών του φθινοπώρου, με τους Πράσινους να βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην εξουσία.

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) με υποψήφιο καγκελάριο τον Άρμιν Λάσετ προηγούνται και πάλι των Πρασίνων, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων «Allensbach», η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FΑΖ) και θα δημοσιευθεί αναλυτικά στο αυριανό της φύλλο.

Το ποσοστό των δύο αδελφών συντηρητικών κομμάτων (CDU/CSU) ανέρχεται πλέον σε 27,5%, δηλαδή 1,5% πάνω από το ποσοστό που κατεγράφη σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της «FAZ» τον Απρίλιο (οπότε ήταν 26%).

Το ποσοστό των Πρασίνων με υποψήφιά τους για την καγκελαρία την Αναλένα Μπέρμποκ, που ήταν τον προηγούμενο μήνα ισοδύναμο με εκείνο των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (δηλαδή, επίσης 26%), μειώνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και είναι τώρα 24%.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), με τον υποψήφιο για την καγκελαρία Όλαφ Σολτς, χάνει επίσης μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και από 17% που ήταν το ποσοστό του τώρα είναι 16%.

Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) παραμένει σταθερό στο 10%, ενώ και το ποσοστό του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ανέρχεται πλέον επίσης στο 10% (+1%).

Τέλος, το ποσοστό του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) μειώνεται σε 6,5% (-0,5% σε σχέση με τον Απρίλιο).

Μπροστά οι Πράσινοι της Γερμανίας σε άλλες δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα όμως με την έρευνα του Ινστιτούτου Forsa, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv και δημοσιεύθηκε σήμερα, οι Πράσινοι, αν και χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, βρίσκονται πρώτοι με δύο μονάδες διαφορά από Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), των οποίων το ποσοστό παραμένει σταθερό.

Όλα τα άλλα κόμματα κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, οι Πράσινοι είναι πρώτοι με ποσοστό 26%.

Έπονται Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) με 24% (0%), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 15% (+1%), οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11% (+1%), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 10% (+1%) και η Αριστερά (Die Linke) με 6% (+1%).

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.